Megújul a zeneiskola

Írta:  Városkép 2017.06.22.

Kucsák László: „Nem áll meg a munka, újabb és újabb intézmények újulnak meg a XVIII. kerületben!”

Mint azt már korábban megírtuk, Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője lobbitevékenységének és a kormánnyal összehangolt munkájának eredményeként mintegy 200 millió forintos keretösszegből két iskola és egy bölcsőde újulhat meg a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében. Az összegből a Bókay Árpád Általános Iskolát, a Dohnányi Ernő Zeneiskolát és a Pestszentimrei Micimackó Bölcsődét korszerűsítik. Mindhárom épület tetejére napelemeket helyeznek, kicserélik a nyílászárókat, és elvégzik a külső hőszigetelést.

VAA 2470 copy 3

Az elkövetkező időszakban a jelentős európai uniós pályázati és kormányzati támogatásnak köszönhetően a Dohnányi iskola épülete újulhat meg. Az Európai Unió és a kormány által támogatott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program lehetőséget nyújt minden pályázó számára a korszerű, megújuló energiaforrású rendszerek megvalósítására. A zeneiskola a beruházásnak köszönhetően szinte teljesen újjászületik.

TUDTA-E?!


Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40 százaléka épületekre jut. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. Ehhez nyújt segítséget a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program felhívása.
A hazai épületek jelentős részének műszaki, hőtechnikai állapota elavult, ezért az energetikai korszerűsítéssel jelentős energiamegtakarításra van lehetőség. A felhívás kiemelt célja az energiahatékonysági fejlesztések ösztönözése és a decentralizált, környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedésének elősegítése.
www.kehop.hu

 

A felújítási munkálatokról Kucsák László elmondta: „A fejlesztési munkálatok során megvalósul a külső falak és a tető szigetelése, a régi, elavult ablakok helyére korszerű műanyag nyílászárók kerülnek, valamint napelemes rendszert is telepítenek. A beruházás eredményeként csökkenni fog az épület fenntartási költsége.”

A projekt eredményeként nagymértékben csökken majd az épület fenntartási költsége, komfortosabbá válnak a körülmények a tanárok és a tanulók számára, vagyis a felújítás a gyerekek és a dolgozók érdekeit egyaránt szolgálja.

A zeneiskola kerületünk egyik gyöngyszeme, ahol nagyon sok gyermek kezdi próbálgatni a szárnyait és részesül színvonalas képzésben. „Az iskola mindazok számára otthont nyújt, akik el szeretnének merülni a zene világában, és egy-egy hangszeren komolyan meg akarnak tanulni játszani. Az épülete az idő múlásával sajnos már korszerűtlenné vált, ami szükségessé teszi a felújítást. Munkám során igyekszem mindent megtenni a kerületben működő intézmények felújításáért, hiszen a jövő a gyermekeinké, és fontos, hogy megfelelő, korszerű és biztonságos környezetet teremtsünk számukra. A közeljövőben nem áll meg a munka, újabb és újabb intézmények újulnak meg a XVIII. kerületben!” – nyilatkozta lapunknak az országgyűlési képviselő.

A felújított intézmény tökéletes alapot teremt a színvonalas oktatáshoz, ahhoz, hogy a tanulók a XXI. század követelményeinek megfelelő tudással hagyják el az iskolát.

Támogatás összege: bruttó 46 856 982 Ft

 

A homlokzat hőszigetelése 703 m2 felületen 16 cm vastagságú külső oldali szigeteléssel és 15 cm vastagságú részbeni belső oldali hőszigeteléssel,
A padlásfödém utólagos hőszigetelése 20 cm vastag szigeteléssel 287 m2 felületen,
A pincefödém utólagos hőszigetelése 66 m2 felületen,
Az épület külső falainak utólagos vízszigetelése tömbinjektálású, fúrt nagy nyomású akrilgyanta-szigeteléssel,
A teraszok utólagos hő- és vízszigetelése, a burkolatuk felújítása,
51 ajtó és ablak cseréje korszerű, 3 rétegű szerkezettel,
38 napelem elhelyezése, 9,5KWh teljesítménnyel.