Jutalom az egészségügyi dolgozóknak

Írta:  P.A. 2017.07.27.

A nyári szabadságok kiadását megelőzően jutalomban részesítette a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató dolgozóit a XVIII: kerületi önkormányzat.

A nyári feltöltődéshez személyenként mintegy 35 ezer forint értékű külön juttatással járul hozzá a kerület vezetése.

VAA 5593 copy

A jutalmakat jelképesen június 27-én adta át a dolgozóknak Ughy Attila polgármester és Dömötör István, egészségügyért is felelős alpolgármester és dr. Szebényi Attila főorvos, az egészségügyi szolgáltató ügyvezető igazgatója.
- Az egészségünkért, a betegségek megelőzéséért, vagy szükség esetén a gyógyulásunkért dolgozóknak jár a köszönetnyilvánítás. Ennek egyik formája a mostanihoz hasonló béren és cafeterián felüli jutalom átadása. Ilyenkor a köszönet egy picit abból a bűntudatból is fakad, hogy tisztában vagyunk vele, hogy mi mindent nem teszünk meg az egészségünkért, ugyanakkor az egészségügyben dolgozók mégis segítenek rajtunk, a hippokrateszi eskü nevében, hivatástudatból, emberiességből – fogalmazott rövid beszédében Ughy Attila. – Az önkormányzatot büszkeséggel tölti el, hogy egy olyan egészségügyi szolgáltatónak lehet a gazdája, ahol a dolgozók szakmai hozzáértése, a munkájuk színvonala igen magas, és a betegekkel, a hozzájuk segítségért fordulókkal szembeni bánásmódjuk példaértékű.
A polgármester a XVIII. kerület 100 ezer fős közösségének a nevében is megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját, és reményét fejezte ki, hogy a nyári időszakban kevesebb lesz a beteg, és elegendő idő jut a pihenésre, az őszi időszak előtti feltöltődésre.

VAA 5634 copy