Rendőröket jutalmaztak

Írta:  2013.10.30.
A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság kiválóan dolgozó munkatársait jutalmazta meg idén már második alkalommal az önkormányzat.
A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság kiválóan dolgozó munkatársait jutalmazta meg idén már második alkalommal az önkormányzat. Ezúttal a májustól augusztusig terjedő időszakot figyelembe véve minden hónapban két-két rendőr jutalmazására tett javaslatot a Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért kuratóriumának Kékesi András rendőr ezredes, kapitányságvezető. A pénzjutalommal járó elismeréseket október 28-án adta át Lévai István Zoltán alpolgármester, a kuratórium alelnöke.

– A kitüntetett kollégák példája megfelelő lökést adhat a kapitányság valamennyi dolgozójának, hogy érdemes jól végezni a feladatukat, mert az önkormányzat és a rendőrség is elismeri a kiemelkedő munkát – mondta a jutalmak átadásakor Lévai István Zoltán.
A bűnügyi szakterületen végzett kiemelkedő munkáért Sági Zsuzsanna rendőr hadnagy és Szkircsák Mihály rendőr törzszászlós részesült jutalomban. A törzszászlóst szolgálaton kívüli magatartásáért is elismerték, mivel augusztusban Káposztásmegyeren egy közlekedési baleset során kigyulladt rendőrautóból segített kimenteni egy sérült kollégát.

Közrendvédelmi szakterületen végzett kiemelkedő munkáért kapott elismerést többek között Rákóczi Róbert és Szigeti Zsolt rendőr főtörzsőrmester, akik közös szolgálatuk során menekülő betörőt fogtak el. Ugyancsak jutalomban részesült Szaszák Krisztián, Mátyás Ferenc és Huszár Barnabás rendőr főtörzsőrmester, valamint Szegletes Norbert rendőr törzsőrmester. A napi munkájuk szakszerű és lelkiismeretes ellátása közben valamennyien sikeres felderítésekkel is szolgálták a kerület közbiztonságát.