Hurrá, utcabál !

Írta:  G.A. 2017.08.21.

A pestszentimrei Szent István-napi utcabál immár tizedik alkalommal hozta azt, amit várnak tőle.

A pestszentimrei Szent István-napi utcabál immár tizedik alkalommal hozta azt, amit várnak tőle: nosztalgiazenével dúsított kellemes, kötetlen együttlétet. Hofi Gézát idézve egyetlen íratlan elvárás volt: próbálj meg lazítani. A Sportkastélynál ez sikerült is augusztus 19-én.

VAA 8177 copy

A vigasság a hagyományokhoz híven az új kenyér megszentelésével kezdődött, amelyről Horváth-Csitári Boglárka evangélikus lelkész gondoskodott. Az előrelátás jóvoltából számos vendég léphetett megszentelt kenyérszelettel a kezében az események sűrűjébe.
– Az utcabálra nem lehet véletlenül kijönni, erre a bulira készülni kell – mondta Ujvári Miklósné, Jutka, a programot szervező Együtt Pestszentimréért Egyesület elnöke. – Ki kényelmes, táncra gyártott cipőben, ki zsírosabb falatokkal teli gyomorral érkezik, hiszen így több sör csúszik le, s aki biztatásra vágyik, az is jó helyen van.

VAA 8222 copy
Amilyen gyorsan jött az elnök, olyan gyorsan tova is tűnt az érkező vendégek fogadására.
Az utcabál szervezői az apróságokra is gondoltak: a megunhatatlan ugrálóvár és ponilovaglás élményében lehetett részük. Mielőtt felcsendültek a slágerek, oktatással egybekötött néptáncbemutatón rótta profi és amatőr a talpalávalót. Könczei Árpád koreográfus szatmári, kalotaszegi és mezőségi táncok gyakorlati titkait tette közkincsé. Nem állítható, hogy mindenki összhangban mozgott a mesterrel, ám a jó szándék vitathatatlan volt.
A nosztalgikus zenét ismét a Chameleon zenekar szolgáltatta a résztvevők nagy örömére. Az örömérzés csak fokozódott, miután a szervező egyesület elnöke ingyensörre invitálta a nagyérdeműt. Rendesen fogyott a kürtőskalács, a lángos, a hamuban sült pogácsa, s rövidebb-hosszabb sorok alakultak ki a sörsátor és a borpatika előtt is.
A hangulatra tehát most sem volt panasz. A Szent István-napi utcabált az est fénypontjának számító tűzijáték zárta.

VAA 8184 copy