Közös táborozás a Balatonnál

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.09.06.

Együtt nyaraltak Balatonfenyvesen a nagycsaládban élő kerületi és körösfői gyerekek.

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány alkotó- és gasztronómiai tábort szervezett a nagy családban élő kerületi és a testvérváros Körösfőről érkező gyermekeknek Balatonfenyvesen.

20170817 094232 átméretezve

A XVIII. kerületi és a körösfői diákok az önkormányzat támogatásával évek óta együtt táboroznak a Balaton déli partján. Az idén a testvérvárosból érkező gyerekek üdültetését egy hazai cég szponzorálta. A programot a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány szervezi meg nyaranta két turnusban. Ezúttal 50 nagycsaládos és 26 körösfői fiatal nyaralt együtt.

20170815 200400 átméretezve


– A tábori élet most is nagyon színes volt – mondta Diráné Huszár Gertrúd táborvezető, a közalapítvány kuratóriumának titkára. – A kerületi gyerekek közösen főztek a körösfői diákokkal, alkotóműhely-foglalkozásokon vettek részt, valamint kirándulás, hajókázás, horgászat, vízibiciklizés, sport és színházi előadás is szerepelt a programok között.

20170814 201233 átméretezve


A Szegedi Miniszínház vidám előadása minden táborlakót elkápráztatott, a kirándulás alkalmával pedig áthajóztak Badacsonyba. Az alkotóműhely keretében a fiatalok olyan kézműves technikákat sajátítottak el, amelyeknek hasznát vehetik a mindennapokban. A mozgalmas napok végén, éjszakánként a már hagyománnyá vált horgászaté volt a főszerep.
A körösfői tábor vezetője, Antal István is elkísérte a diákjait a balatonfenyvesi táborba.
– Minden évben nagyon jól érezzük magunkat a közös táborozáson, egy nagy családként éljük meg az itt eltöltött napokat – fogalmazott a táborvezető. – Ezúttal is felejthetetlen élményekben volt részünk. A diákjaink már a hazautazás napján várják a következő nyarat, hogy ismét együtt üdülhessenek a XVIII. kerületi gyermekekkel.
– A három testvéremmel együtt nyaralhattam Balatonfenyvesen. Új barátaim is lettek a körösfői iskolások közül. Finom ételeket ettünk, volt, aminek az elkészítésében én is segítettem – mesélte csillogó szemmel Csetneky Máté, a Darus iskola diákja. – Sütöttünk kürtőskalácsot, palacsintát és túrófánkot. A körösfői gyerekek hoztak finom házi lekvárokat. Szép pólókat festettünk, és sok új dolgot tanulhattunk.