Modern röntgengépek érkeznek

Írta:  P.A. 2017.09.25.

Teljesen megújul a röntgendiagnosztikai osztály a pestszentlőrinci Zsebők Zoltán Szakrendelőben.

Teljesen megújul a röntgendiagnosztikai osztály a pestszentlőrinci Zsebők Zoltán Szakrendelőben. Amint azt dr. Szebényi Attila, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a fejlesztés az új műszerek beszerzése mellett a rendelő felújítását is magában foglalja.

VAA 3103 copy


A XVIII. kerületi önkormányzat a lehetőségeihez mérten évről évre számos módon nyújt segítséget az egészségmegőrzéshez, a betegségek megelőzéséhez, illetve időben történő kiszűréséhez. Gondoljunk csak a szakrendelők felújítására, a korszerű orvosi műszerek, berendezések megvásárlására. A Zsebők Zoltán és a Pintér Kálmán szakrendelő orvosai és asszisztensei az évente több alkalommal megrendezett szűrőnapokon a fogászattól kezdve a szív- és érrendszeri vizsgálatokon át a bőrgyógyászatig, az onkológiai szűrésekig végeznek vizsgálatokat. Az új, modern berendezések a rendszeres szűrővizsgálatok eredményességét is növelni tudják.
A mammográfiai vizsgálat hosszú idő után 2015 őszén vált újra elérhetővé a Zsebők Zoltán Szakrendelőben. Az akkori gépbeszerzéssel valósult meg az emlőrákszűréshez szükséges valamennyi vizsgálat helyben való elvégzése. Ez nagyon jelentős lépés volt, mivel a mammográfia, az ultrahangos és a röntgenvizsgálat együttesen adja meg azt az eredményt, amivel a legbiztonságosabb, legpontosabb diagnózis állítható fel.

– A röntgen és a labor a két legfontosabb diagnosztikai osztály, ahol a legtöbb ember fordul meg nap mint nap. Az önkormányzat segítségével három új digitális berendezés, egy mellkas- és egy panorámaröntgen, valamint egy mammográf szolgálja majd a kerületben élőket reményeink szerint a jövő év elejétől – mondta dr. Szebényi Attila, aki a gyógyászatban hangsúlyozottan a prevenció, azaz a megelőzés híve.
Ugyanis, mint azt lapunkban már korábban is többször kiemelte, az időben felismert betegségek sokkal nagyobb számban és eséllyel gyógyíthatók.
Az új orvosi műszerek megvétele kapcsán Dömötör István alpolgármester úgy fogalmazott, hogy a régióban kiemelkedőnek számító járóbeteg-szakellátáshoz elengedhetetlen a korszerű orvosi berendezések beszerzése.
– A mammográfiás vizsgálat biztosítása az önkormányzat önként vállalt feladata, de ezen túlmenően is fontos számunkra a kerületiek egészsége. Ahhoz, hogy fenn tudjuk tartani az ellátás magas színvonalát, nemcsak jó szakembereket próbálunk megszerezni és megtartani, hanem az elavult gépek cseréjére is nagy súlyt fektetünk.
Kiemelés
„Az önkormányzat segítségével három új digitális berendezés, egy mellkas- és egy panorámaröntgen, valamint egy mammográf szolgálja majd a kerületben élőket reményeink szerint a jövő év elejétől” – mondta dr. Szebényi Attila.