Autómentes nap biciklibemutatóval

Írta:  Temesi László 2017.09.27.

A kontinens egyik legnagyobb környezetvédelmi kampányához csatlakozva a kerületi önkormányzat autómentes napot tartott szeptember 22-én.

A kontinens egyik legnagyobb környezetvédelmi kampányához csatlakozva a kerületi önkormányzat autómentes napot tartott szeptember 22-én, pénteken, hogy minél több iskolás vegyen részt rajta tanítási időben. A Kossuth tér megtelt gyerekekkel, akik különféle programokon tölthették el a tanórájukat.

P1470777

 

Reggel 9-től délután 3-ig előadások, ügyességi versenyek kötötték le a több száz diák figyelmét, akik a környező iskolákból érkeztek, óránként váltva egymást. A rendezvényt Ughy Attila polgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg:
– Amikor én voltam fiatal, természetes volt, hogy kerékpárral közlekedünk, és bennünket nem autóval vittek iskolába, mint most sok gyereket. Legyetek belátóbbak a környezetetek iránt, védjétek, és ha tehetitek, az autót cseréljétek fel a kerékpárral, illetve a gyaloglással. Eljön az az idő, amikor a környezetkímélő elektromos autók mindennaposak lesznek a ti életetekben, törekedjetek majd a használatukra hosszabb utatokon. Ide is kihoztunk egyet, hogy jobban megismerkedjetek vele. Jó szórakozást és tanulást ezen a napon!

 

u


Ezt követően nagy sikere volt az akrobatikus biciklibemutatónak, majd a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság részvételével balesetmegelőző KRESZ-ismertetőn vettek részt a diákok. Mindenki kapott ajándékot, foszforeszkáló karperecet vagy láthatósági mellényt, vagy biciklicsengőt, amelyeknek a használata elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez.
A Piros iskola 6. a és b osztályát Milinte Beáta osztályfőnök vezette, aki elmondta lapunknak, hogy rendszeresen részt vesznek hasonló rendezvényeken, hogy a gyerekek minél hamarabb és minél részletesebben ismerkedjenek meg a közlekedési szabályokkal. Tavaly a rendőrségi napon voltak a diákok, az autómentes napon pedig körbekerekezték a Velencei-tavat.
– A gyerekek nagyon szeretik ezeket a rendezvényeket, amelyeken sokat tanulnak – tette hozzá a tanárnő.
Az autómentes nap délutánján helytörténeti kerékpártúrát szervezett a Tomory Lajos Múzeum.

P1470765