Újabb „akció”, újabb pályák az ovisoknak

Írta:  Róth Ferenc 2017.09.27.

Futballpályát adtak át a Kondor sétányon működő Bóbita óvodában.

Az elmúlt év novemberében nem kevesebb, mint 11, akkor még ovi-foci pályával lepte meg az akkor még az Ovi-Foci nevet viselő alapítvány a kerületi óvodákat, óvodásokat. A változás azóta annyi, hogy az alapítvány Ovi-Sport néven segíti a fiatalokat abban és ahhoz, hogy minél előbb megtalálják maguknak a lehető legjobb elfoglaltságot, a sportot, s nem csupán a focit.

VAA 3640 copy

Nagy volt az öröm tavaly, azokon a hideg napokon, akárcsak kedden, szeptember 26-án, amikor újabb „pályaakciót” indítottak. A sort a Kondor sétányon lévő Bóbita óvoda nyitotta meg, de több követi még ezt az intézményt az elkövetkező időszakban.
A sportos önkormányzat tavaly is odafigyelt a legkisebbek számára épült pályákra, s nem volt ez másként az idén sem.

VAA 3634 copy


A Bóbitában Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester képviselte az önkormányzatot, s mondtak mindketten kedves, a sporthoz, a mozgáshoz kedvet csináló mondatokat a feldíszített ovi-sport pálya bejáratánál.
Szakács Tímea intézményvezető, a Bóbitás gyermekei nevében is megköszönve az új, műfüves pályát, elmondta: ez a 6x12-es terület bizonyára a kedvenc játszóhelye lesz a gyerekeknek, s vég nélkül pattog majd a játékszer, legyen az akár futball-, akár kézi-, akár teniszlabda.

VAA 3663 copy


Bizonyára így is lesz, ám a „sportolóknak” a mozgás előtt volt még egy kis dolga: jóízűen elfogyasztották azt a marcipántortát, amelyik mi mást is ábrázolhatott volna, mint egy focipályát. A diákolimpiai futóversenyt Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg, ezután emlékeztek Iharosra, a kiváló sportemberre, mert megkoszorúzták a Gloriett iskola bejáratánál lévő emléktáblát.

VAA 3689 copy