Akár 1000 ajánlat közül válogathatunk

Írta:  sajtóközlemény 2017.10.03.

Állásbörzét tart a Fővárosi Kormányhivatal Kispesten október 10-én.

Állásbörzét szervez Kispesten a Fővárosi Kormányhivatal október 10-én 9 órától a KMO Munkásotthon és Művelődési Házban. Idén is több száz érdeklődőt várnak, miután a tavalyi sikeres állásbörzén mintegy 500 érdeklődő vett részt.

VAA 5195 copy


Több tucat munkaadó összesen mintegy ezer állásajánlatából válogathatnak az érdeklődők a Fővárosi Kormányhivatal idei kispesti állásbörzéjén. A rendezvényt Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya és XVIII. Kerületi Hivatala a VEKOP 8.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű kiemelt projekt keretében tartja meg 2017. október 10-én 9 órától 12 óráig a KMO Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban 1191 Budapest, Teleki utca 50.).
Az állásbörze célja, hogy elősegítse a munkaadók és álláskeresők közötti kapcsolatfelvételt, valamint alkalmat biztosítson a közvetlen és személyes találkozásra a munkaerő-piac szereplői között. A szervezők személyre szabott munkaerő-piaci információnyújtással és technikákkal, pálya- és munkavállalási tanácsadással várják az érdeklődőket.
Dr. György István, a Fővárosi Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott lapunknak elmondta, ma mintegy 700 ezerrel többen dolgoznak Magyarországon, mint 2010-ben. Ahogy az egyes embereknek is létfontosságú, hogy megfelelő munkával, megélhetéssel rendelkezzenek, ez a családok és az egész ország boldogulásához is elengedhetetlen.
– A kormányhivatal állásbörzékkel, képzésekkel vagy akár bérjellegű támogatásokkal is segíti az álláskeresőket és a munkaadókat egyaránt abban, hogy a lehető legtöbben elhelyezkedhessenek, illetve a munkaadók is megtalálják a megfelelő munkaerőt – hangsúlyozta dr. György István. Kiemelte, Budapesten egy év alatt közel ötödével csökkent az álláskeresők száma; az ilyen munkaerő-piaci adatok is visszaigazolják, hogy ezek a programok sikeresek.