A rózsások harminc éve

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.10.03.

Jubileumi ünnepséget rendezett a Rózsa Nyugdíjas Klub fennállásának 30. évfordulója alkalmából szeptember 29-én a Rózsa Művelődési Házban.

Nem véletlen, hogy a művelődési ház mellett a nyugdíjas klub is a Rózsa nevet viseli, ugyanis harminc évvel ezelőtt ebben az intézményben alakult meg a civil szervezet, és azóta is itt tartják a találkozóikat és a különböző rendezvényeket.

VAA 4156 copy

S ha már a „rózsásokról” beszélünk, feltétlenül meg kell említeni Dudás Istvánné Rózsikát, aki nemcsak létrehozta a klubot, hanem huszonöt évig vezette is azt. Őt követve ma is Kovács Ferencné, Ági fogja össze a csapatot.
A Rózsika fémjelezte negyed évszázadban a klubfoglalkozásokon új barátságok születtek, s a nyugdíjasok számos közös külső programon is részt vehettek, köztük utazásokon Magyarországon és a határainkon túl. Az egészségük megőrzése érdekében a hazai gyógyfürdőket is gyakran felkeresték, nyaranta eljutottak egyhetes gyógyüdülésekre is. Szintén Dudás Lászlóné érdeme az, hogy a Rózsa-klub alapító tagja a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének.

VAA 4195 copy


Kovács Ferencné, amellett, hogy folytatja a már jól bevált programokat, továbbiakkal is színesíti a palettát. A „rózsások” a klubfoglalkozások keretében változatos témájú előadásokat hallgathatnak, különféle kulturális programokon, sportrendezvényeken, kirándulásokon vehetnek részt: például legutóbb, szeptemberben Nyíregyházára látogattak el.
A tagok járnak az ELTE Harmadik Kor Egyeteme és a XVIII. kerületi Nyugdíjas Akadémia előadásaira és ez utóbbi tanfolyamaira is.
– A célunk az, hogy a nyugdíjasaink aktív életet éljenek, ezért is bővítjük a korábbi programjainkat – hangsúlyozta a klubvezető. – A Rózsa Nyugdíjas Klub rendszeresen sikeresen indul az önkormányzat által a civil szervezetek programjainak támogatására kiírt pályázatokon.
A jubileumi ünnepségen Ughy Attila polgármester és Kovács Ferencné mondott köszöntőt.