Kis könyvtárban nagy programok

Írta:  Gönczöl András 2017.10.03.

A FSZEK Havanna-lakótelepi Könyvtára októberben három, novemberben és decemberben egy-egy izgalmas szórakoztató programmal várja az érdeklődőket.

– A megszokott könyvtári szolgáltatásokon túl gyermek- és családi programokat is kínálunk. Október 19-én SOFI-s gyermekek látogatnak el hozzánk. Tósoki Anikó előadóművész, mentálhigiénés szakember Lélek – öröm – játék címmel tart számukra foglalkozást. A sofisok visszatérő vendégei könyvtárunknak, örömmel és szeretettel veszik kézbe a könyveket, láthatóan jól érzik magukat a könyvespolcok között – mesélte Hargitai Judit, a könyvtár vezetője.

DSC05208 copy


Emlékei szerint a könyvtárban még nem lépett fel országosan ismert előadóművész, de október 20-án így lesz.
– Szeretnénk több generáció kedvében járni Dolák-Saly Róbert meghívásával. Előadásának már a címe is mosolyt fakasztó: Én vagyok a kedvenc állatom.
A könyvtárvezető praktikus tanáccsal is szolgált:
– Majdani vendégeiknek javaslom, hogy korábban érkezzenek a 17 órás kezdésnél, már ha ülőhelyről szeretnék végigkacagni az előadást...
A Holle anyó című bábjátékot október 27-én az a Fabula Bábszínház mutatja be, amely a tavalyi Vuk-előadásával megbabonázta a közönségét.
November 15-én az állatbarát apróságok állnak majd a középpontban.
– A gyerekek imádják az állatbemutatókat, záporoznak a kérdések, és fényesre simogatják az állatokat. Jó idő esetén madárröptetés is lesz a szabad ég alatt.
Varázslat- és hókuszpókusz-kedvelők figyelem: december 1-jén Juhász Marcell kétszeres országos bűvészbajnok interaktív műsora zárja az őszi programsorozatot.
Végül, de nem utolsósorban: minden program ingyenes!