Több üzlet is bérlőre talált

Írta:  2013.12.20.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre sikeresen csatlakozott a „Rögtön jövök” elnevezésű fővárosi kezdeményezéshez, amelynek célja a megüresedett, kiadatlan üzlethelyiségek újbóli bérbeadása. A XVIII. kerület először nyolc, főútvonalhoz közeli üzlettel akart csatlakozni a programhoz, de az együttműködési megállapodás szeptemberi aláírásakor már csak öt kiadatlan helyiséggel kellett számolnia.
– A Fővárosi Közgyűlésben idén tavasszal született meg az akció ötlete az évek óta kiadatlanul álló üzletek hasznosítására – mondta Antalóczi Zoltán, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Vagyongazdálkodási Divíziójának vezetője. – A program keretében a főváros ingyen bocsátotta rendelkezésre az egységes arculati elemeket tartalmazó reklámmatricákat a portálokra és a kirakatok teljes felületére. Mi pedig azt vállaltuk, hogy a helyiségek kívül-belül történő kitakarításával, a környezet és a homlokzat megtisztításával alkalmassá tesszük a kirakatokat a dekorálásra. Ezt a munkát a Városgazda gyorsszolgálatának munkatársai végezték el. Vállaltuk továbbá az online adatbázis létrehozását, amelyben az érdeklődők megtalálhatják a nekik megfelelő helyszínt és üzlethelyiséget.
Antalóczi Zoltán kiemelte, hogy a programban való részvételben a gazdasági hasznon túl a városfejlesztési és városképvédelmi vonatkozások is fontosak voltak a városüzemeltető cég számára.
– A régóta üresen álló üzletek kirakatait illegális reklámokkal ragaszthatják tele, vagy vandálok betörhetik, ami a városkép tartós leromlásához és az adott területek értékének a csökkenéséhez vezethet – mutatott rá a divízióvezető. – Vagyis mindenképp az az érdekünk, hogy a kulturált környezet kialakításával minél több ilyen üzletet vezessünk vissza a gazdaság vérkeringésébe.
A Városgazda munkatársainak munkája hamar megtérült, ugyanis a programban meghirdetett üzletekből november közepére már csak három maradt bérlő nélkül.