Boldog ovisok a Csemetében is

Írta:  Róth Ferenc 2017.10.05.

Szerdán az Üllői úti Csemete óvodában folytatódott az Ovi-Sport pályák átadása.


Nehéz úgy írni erről az intézményről, hogy az ember ne ragadtassa el magát. Az, hogy zöld- és madárbarát-óvoda ez, tiszteletet parancsoló, ám mindezek mellett a legtalálóbb jelző az ékszerdoboz lehet az Üllői úti forgalomtól néhány méterre fekvő Csemetére. Gondozott, tükörsima gyep, virágágyások, fenyőfák, sok-sok, a környezetbe illő játék és sportpálya. Ezt nyújtja az ide járó gyerekeknek az ovi, amiről a felnőtt tréfásan nem mondhat mást minthogy, jövőre ide kérek beutalót...

VAA 4913 copy


Négyzetméterben nem dúskálnak, így az Ovi-Sport Alapítvány és az önkormányzat ajándéka, sportpályája éppen csak befért a területükre. De befért és ez a lényeg.
Németh Jenőné, a 157 gyermeket számláló intézmény vezetője nem véletlenül várta izgatottan a vendégeket, mert a csapatával volt mire büszkének lennie.

VAA 4892 copy


Az ünnepi beszédében Lévai István Zoltán alpolgármester kiemelte, hogy újabb pályával gazdagodtak a kerületi óvodák, s az átadások folytatódnak. Galgóczy Zoltán alpolgármester elmondta, hogy „igyekszünk minden egyes négyzetcentimétert kihasználni, hogy sportolásra alkalmas területet teremtsünk.”
Az alapítvány képviseletében Sebestyén Kata vett részt a pályaátadón, aki a beszédében kiemelte, hogy a Csemetében átadott pálya már a 242. az országban, s jogos büszkeséggel mondta el azt is, hogy a kerületben immár a 14. a mostani. Hozzátette, hogy Újpestnek ma még egy pályával többje van, de mivel még az idén újabbakat ad át Lőrincen az alapítvány, elmondható, hogy a 18. kerület legyőzi Újpestet.

VAA 4906 copy