Meleg étel a rászorulóknak

Írta:  2013.12.23.
A karácsonyt megelőző napokban idén is több helyszínen juthattak meleg ételhez azok, akiknek élethelyzetükből adódóan sokat jelent egy jó szívvel adott ebéd.

A karácsonyt megelőző napokban idén is több helyszínen juthattak meleg ételhez azok, akiknek élethelyzetükből adódóan sokat jelent egy jó szívvel adott ebéd. December 20-án a Sportkastélynál, egy nappal később szombaton a lőrinci piacnál kaptak meleg ételt az önkormányzat segítségével a rászorulók. December 22-én vasárnap pedig – ahogy évek óta, úgy idén is – a pestszentimrei futballpályán helyi vállalkozók látták vendégül és ajándékozták meg a legszegényebbeket, főként hajléktalanokat.

- Több száz adag étel készült el mind a Sportkastélynál, mind pedig a lőrinci helyszínen, ahol az önkormányzat szervezte az ételosztást. Igény van rá, hogy ilyen módon is segítsünk. Ezek az akciók beleillenek az ebben a téli időszakban jelenlévő segítségnyújtásba, mint amilyen többek között a burgonya- vagy a tartósélelmiszer-, illetve a tűzifaosztás is – mondta a Sportkastélynál Kucsák László országgyűlési képviselő, alpolgármester.
Csomó Tamás alpolgármester elmondta, hogy egyre több pozitív visszajelzést kap az önkormányzat a különböző segélyakciók után.
- A rászorulók megértették, hogy ezek az akciók nem öncélúak, hanem valóban róluk szólnak, értük jöttek létre. Fontosnak tartom kiemelni, hogy bár az önkormányzat neve szerepel ilyenkor, a segítséget valójában a kerület közössége nyújtja a rászorulóknak – mondta Csomó Tamás.