A szép beszédet meg kell tanítani

Írta:  Puskás Attila 2017.10.14.

A tiszta, érthető beszéd elsajátítását segítő logopédiai szobát avattak fel a Havanna-lakótelepen lévő Eszterlánc óvodában.

A tiszta, érthető beszéd elsajátítását segítő logopédiai szobát avattak fel a Havanna-lakótelepen lévő Eszterlánc óvodában. A játékos fejlesztéshez kellemes, nyugodt környezetet biztosít az a is helyiség, ami az ugyancsak az óvodaév kezdetére elkészült pedagógusi szobából nyílik.

VAA 6937 copy


- Régi vágyunk teljesült a két szoba létrejöttével – mondta el az október 12-i kis házi avatóünnepségen Egyed Gabriella óvodavezető. – Korábban a pedagógusi értekezleteket és minden fontosabb szakmai megbeszélést kénytelenek voltunk a tornateremben megrendezni, ami nem igazán volt erre alkalmas. Az önkormányzat segítségével sikerült megoldást találni, és a Szeretve tanulni Egyesület elköltöztetésével, az így felszabadult helyiségekből a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szakembereinek köszönhetően kialakíthattunk egy pedagógusi szobát és az abból nyíló, logopédiai fejlesztő helyiséget.

VAA 6893 copy


Galgóczy Zoltán alpolgármester kiemelte, hogy milyen fontos fejlesztést vállal az Eszterlánc óvoda, hogy a szeptemberben kezdődő nevelési évben az óvodába járó gyermekek logopédiai fejlesztése már az új helyiségben folytatódhat. A 12-12 fős csoportban lévő gyerekekkel az az óvoda saját fejlesztőpedagógusa foglalkozik.
- Az új helyiségnek köszönhetően most már azokkal a gyerekekkel is, akik nem ezekbe a csoportokba járnak, a logopédiai csoportszobákhoz hasonló színvonalú fejlesztőszobában tud foglalkozni az óvoda logopédusa. Nagyon fontos az a feladat, amit az Eszterlánc óvoda felvállalt, hiszen a beszédfejlesztést már az iskolás kor előtt meg kell kezdeni. Éppen azért, hogy mire a gyerekek iskolába mennek, szépen, érthetően tudják kifejezni magukat, hiszen az érthető beszéd elsajátítása a tanulást is könnyebbé teszi.