50 éves jubileum

Írta:  K.Gy. 2017.10.21.

A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat Borostyán Nappali Szolgálata a PIK-ben tartotta 50. évfordulós ünnepségét.

Két kerületi szociális intézmény ünnepelte október közepén fennállásának 50. évfordulóját. A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat Borostyán Nappali Szolgálata a PIK-ben tartotta évfordulós ünnepségét.

VAA 8657 copy

Ha valaki csak úgy betévedt október 20-án a Pestszentimrei Közösségi Házba, azt hihette néhány pillanatig, hogy ott éppen egy vidám hangulatú baráti találkozót tartanak. Olyan fesztelenül érezték magukat ugyanis a Borostyán Nappali Szolgálat 50 éves jubileumi ünnepségén részt vevők – mind az időskorú gondozottak, mind az önkormányzatot, illetve a kerületet képviselő közéleti személyiségek: Kucsák László országgyűlési képviselő, Dömötör István és Lévai István Zoltán alpolgármester, valamint Bauer Ferenc önkormányzati képviselő.

VAA 8582 copy


– Az önök nemzedéke nagyon sokat tett azért, hogy a kerület eljusson oda, ahol most tart. A mi generációnk feladata, hogy meghálálja ezt, például azzal, hogy a nyugdíjas évek kényelmét, örömét szolgáló infrastruktúrát igyekszik jobbá tenni – mondta Kucsák László, aki a jó szavak mellett egyébbel is készült: néhány palack kiváló bort hozott az ünnepi alkalomra.

VAA 8605 copy


– Jó tapasztalni ezt a vidám hangulatot – tette hozzá Lévai István Zoltán. – Az arcokat nézve látom, hogy nemcsak imreiek vannak itt, érkeztek Lőrincről is. Ez egyfelől azt jelenti, hogy önök jól érzik itt magukat, ami nagyszerű. Másfelől bizonyíték arra, hogy mi, imreiek és lőrinciek, egy település lakói vagyunk, összetartozunk. Kívánom, hogy ez továbbra is így legyen.
A gálaműsor és a pohárköszöntők előtt az országgyűlési képviselő és a két alpolgármester átadta az intézmény vezetőjének az önkormányzat ajándékát.