Öröm a suliban, öröm az ovikban

Írta:  Róth Ferenc 2017.10.24.

Önkormányzat és Ovi-Sport Alapítvány: újabb pályák a kerületnek.

Az elmúlt két hétben az önkormányzat a Darus Utcai Magyar–Német Két Tannyelvű Általános Iskola felújított pályájával, az Ovi-Sport Alapítvánnyal közösen pedig a Gyöngyszem és a Napsugár óvoda műfüvesével lepte meg a gyerekeket.

VAA 8517 copy

Az őszi pályaavatók második „felvonásának” keretében a kerületi önkormányzatnak köszönhetően a Darus utcai iskolában adták át a megszépült, felújított 20 x 40 méteres, szabványméretű sportpályát október13-án.


Határtalan lehetőség


Köszöntőjében Kucsák László országgyűlési képviselő, Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester azt emelte ki, hogy a sok telet és nyarat látott pálya helyébe nagyon kellett ez az új, mert a régi már nem tudta kellő mértékben és kellő minőségben szolgálni a testnevelést.

VAA 8437 copy


Az iskola igazgatónője, Bakos Péterné az intézmény 500 tanulója nevében szép szavakkal köszönte meg a pályát és azt, hogy „minden diáknak határtalan lehetősége nyílik arra, hogy több sportágat is kipróbálhasson”.
A pályaavatáson a diákok egy kis verses-dalos-táncos műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

 

A „sportarc” elismerése

 

Az ünnepélyes pályaavatón ott volt Marosi Ádám, a kerület sportarca, a londoni olimpia bronzérmes öttusázója is. A nemrégiben a balatonkenesei katonai mezeifutó vb-n és ob-n is rajthoz álló olimpikon elmondta, hogy ilyen iskolai sportpályán, ilyen körülmények között nem is lehet más eredményt elérni, mint kiválót...

 

Irány Pestszentimre!


Az Ovi-Sport program keretében két újabb pályát vehettek birtokba az ovisok. Ezúttal a pestszentimrei gyerekek voltak a főszereplők.

VAA 8532 copy


Előbb, október 19-én közvetlenül egymás mellett lévő két óvoda lett gazdagabb: a Vezér úton, a Vackorral kerítésszomszédos Gyöngyszem területén készült el a minden igényt kielégítő dühöngő, hogy ott is levezethessék az energiáikat a gyerekek. Az intézményvezetők örömmel mondták, hogy alig-alig tudták visszatartani a kicsiket, hogy ne vegyék birtokba a pályát már a megnyitó és a szalagátvágás előtt. Természetesen azért kivárták a hivatalos perceket és azt, hogy a két vezető – Gajdosné Szabó Anita és Szőnyiné Guth Irén – megköszönje az önkormányzat és az Ovi-Sport Alapítvány nyújtotta támogatást.
Ünnepi beszédében Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester kiemelte, hogy az imrei pálya már a 16. a kerületben, ám a sornak nincsen vége, mert a cél változatlan. Ez pedig nem más, mint hogy valamennyi kerületi oviban műfüves pályán játszhassanak a gyerekek.

 

A Napsugár is kapott


A folytatás mindössze 24 órát váratott magára: október 20-án újabb imrei óvoda, a Napsugár gyermekei várhatták izgalommal a sportpályát.

VAA 8560 copy


Megnyitójában az intézményvezető, Szabóné Karácsonyi Hajnalka hangsúlyozta, mennyire fontos az ovisoknak, hogy naponta mozoghassanak kulturált körülmények között.
Szavaihoz csatlakozott a két alpolgármester, Lévai István Zolán és Galgóczy Zoltán is, akik elmondták: a játék örömén túl a rendszeres testmozgás is fontos az ilyen korú gyermekeknek, mert az megalapozza, hogy egészséges fiatal fiúk és lánykák legyenek belőlük.

A Napsugár óvodában átadott műfüves már a 245. az országban átadott pályák sorában.

 


Lévai István Zoltán ez alkalommal is kiemelte, hogy az Ovi-Sport-pályák második ütemével nem ért véget a sor, mert jön a harmadik. Egészen addig, amíg valamennyi kerületi óvodában nem lesz új műfüves.
Az Ovi-Sport Alapítvány nevében Sebestyén Kata hangsúlyozta: hiszik, hogy ezek a pályák hosszú távon szereznek örömöt, s biztosítanak egészséget a jövő generációinak.
A megnyitó után a pályát ellepő „napsugarasok” minden mozdulata ezt támasztotta alá.

VAA 8425 copy