Ötven éves a Napraforgó

Írta:  P.A. 2017.10.26.

Ötvenedik születésnapját ünnepli idén a XVIII. kerületi Életfa Szociális Szolgálat Napraforgó Nappali Szolgálata.

Ötvenedik születésnapját ünnepli idén a XVIII. kerületi Életfa Szociális Szolgálat Napraforgó Nappali Szolgálata. A Gárdonyi Géza utca 14. szám alatt lévő családias hangulatú kis házban működő szociális szolgálat ellátottjai számára a Rózsa Művelődési Házban tartottak születésnapi ünnepséget, amelyről természetesen a hatalmas torta sem hiányozhatott.

VAA 8108 copy


Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy megfiatalodni jár a hasonló rendezvényekre.
- Rengeteg pozitív energiát, életerőt szoktam kapni az idősebbektől, amivel fel tudok töltődni. Ötven év egy ember életében is hosszú idő, és egy intézmény fennállásában is számos tartalmas programot, örömteli eseményt jelent. Fontos, hogy gondoskodjunk arról a generációról, amelyik újjáépítette Magyarországot, és lehetővé tette, hogy ma nyugodt körülmények között élhessünk.
A jelenlévőket Szarvas Attila és Dömötör István alpolgármester is köszöntötte. Szarvas Attila elmondta, hogy a Gárdonyi Géza utcában mindenki családtagnak érezheti magát.

VAA 8119 copy


- Bárki ellátogat ebbe a házba, szeretettel fogadják. Örülök, hogy ezek az idős emberek ott vannak egymásnak, ha kell segítenek, ha csak arra van szükség, akkor meghallgatják egymást. Tudják, hogy ha elmennek ebbe a közösségbe, akkor olyan helyre mennek, ahol fontosak.
Dömötör István egy kicsit kitárt a szociális szolgálat jövőjére is. Elmondta, hogy ha az önkormányzatnak, és személy szerint neki is, ha lehetősége lesz rá mindent el fog követni azért, hogy néhány év múlva egy, a mostaninál tágasabb épület fogadhassa a Napraforgó időseit.

VAA 8131 copy