Az idősek tisztelete

Írta:  G.A. 2017.10.30.

Az idősek világnapja alkalmából kerületi ezüstkorúakat köszöntöttek a Kondor Béla Közösségi Házban október 25-én.

Az ENSZ Közgyűlése 1991 októberétől jegyzi az idősek világnapját. Hajzlinszki Annamária, a közösségi ház kommunikációs referense, egyben a program moderátora így nyilatkozott az ünneppel kapcsolatban:
– Igenis minden évben legyen egy nap, amikor mindenki azon értékekre gondol, amelyeket az idősödő emberek az életük során felhalmoztak, szűkebb és tágabb környezetüknek átadnak. Ők türelemre, elfogadásra tanítanak, társadalmunk hasznos tagjai, nagy szükségünk van rájuk.

VAA 9452 copy


Dömötör István alpolgármester így kezdte a köszöntőjét:
– Az elmúlt évszázad nem szűkölködött viharos időszakokban. A mindenkori idősebb generációnak komoly és elvitathatatlan szerepe volt az ország talpon maradásában. A háborúkat, majd az 56-os eseményeket követően az önök hozzáállása és munkája kitűnő példát mutatott és mutat a jelen és a jövő generációjának.

VAA 9382 copy


A program részeként Bődy Antal előadta Szép Ernő Gyermekjáték című versét. Ezt követően az Operett Voices Társulat operett-, magyarnóta- és örökzöld slágerekből összeállított, Borban a vigasság című műsora nemcsak az idősebbeket késztette mozgásra, éneklésre, hanem kortól függetlenül minden kéz és láb követte a ritmust.
A szépkorúak köszöntése kedves ajándékozással és állófogadással zárult.

VAA 9340 copy