Jelek és jegyzetek

Írta:  Temesi László 2017.10.20.

Jelek és jegyzetek címen nyílt kiállítás a Magyar Festészet Napja alkalmából, október 16-án a Városháza Galériában.

Jelek és jegyzetek címen nyílt kiállítás a Magyar Festészet Napja alkalmából, október 16-án a Városháza Galériában az önkormányzat és a Kondor Béla Közösségi Ház közös rendezésében. A kerületünkben élő képzőművészek és művésztanárok képeit tekinthetjük meg e hónap 27-ig.
Ambrózy Attila művésztanár fagottjátéka után Galgóczy Zoltán alpolgármester örömét fejezte ki megnyitó beszédében, hogy a kerületben száz aktív művész és ugyanennyi rajztanár van.

P1120916


-Büszkék vagyunk arra, hogy ápoljuk a kerület gazdag hagyományokkal rendelkező képzőművészeti életét – mondta. – Tisztelegjünk közösen alkotóink előtt, akik igen aktívak, rendszeresen részt vesznek alkotásaikkal különféle kiállításokon. Jó érzés, hogy egyre többen érdeklődnek munkáik, illetve a magyar festők munkái iránt. Tetszik a tárlat címe, Jelek és jegyzetek, hiszen rendszeresen jelt adnak magukról. Azt kívánom, hogy továbbra is örvendeztessenek meg bennünket, művészbarátokat képeikkel, a Városháza Galéria mindig partner lesz ehhez és szeretnénk magasabb szintre emelni a helyi tehetséggondozást is.

P1120914


A kiállítás kurátora Árvay Zolta képzőművész elmondta lapunknak, hogy 22 művész 22 alkotását állították ki.
-Az életünkben rengeteg eseményen veszünk részt, amelyeken jeleket fogunk és jeleket adunk ki, s rengeteg jegyzetet, illetve, mi képzőművészek, vázlatot készítünk, amikből előbb-utóbb a vásznakon létre jön a kép, láthatóvá válik a mondani valónk – tette hozzá. Ezért adta a Jelek és jegyzetek címet a kiállításnak, amely az önkormányzat hivatalos nyitva tartási idejében látogatható október 27-ig.

P1120909