Szandra világhírű lett

Írta:  K.Gy. 2017.10.31.

Most már tudjuk: novermber 11-én avatják fel Tasnádi Szandra Bud Spencer-szobrát. Az eseményen a Pedersoli család is részt vesz.

A Pestszentlőrincen élő, tehetséges szobrászművész, Tasnádi Szandra, aki nagy rajongója Bud Spencer filmjeinek, egy internetes oldalon bő egy évvel ezelőtt vetette fel a gondolatot, hogy ingyen elkészítené a színész egész alakos szobrát, ha valaki állná a borsos anyagköltséget. A kezdeményezés rajongói körökben óriási sikert aratott, a színész kedvelői már csak azért is támogatták egy emlékmű létrejöttét, mert nem sikerült elérniük, hogy a fővárosban közterületet nevezzenek el a filmcsillagról.

Rajongók kezdték

A fiatal művész, hogy szándéka komolyságát bizonyítsa, afféle előtanulmányként bemutatott egy mellszobrot. Egy borsodi városnak megtetszett a lehetőség, hogy létrehozza a hazai Bud Spencer-rajongók zarándokhelyét, és megállapodást kötött egy, az életnagyságúnál is nagyobb szoborra. A megrendelő önkormányzat elfogadta azt az ötletet is, hogy a művész a vállán nyerget cipelő Budot mintázza meg, azonban a későbbiekben visszalépett.

sz3


– Nem sokáig maradt gazdátlan a szobor terve, amint közzétettem a közösségi médiában a hírt, szinte azonnal megkeresett az egyik budapesti önkormányzat – mondta el a Városképnek Tasnádi Szandra még akkor.
Az idei ősz elején már nyilvános volt az információ: a szobrot Józsefváros fogadja be, ráadásul impozáns helyen fogják felállítani: a Corvin sétányon, tehát a főváros egyik új kulturális központjában. A költségek kifizetését természetesen az újonnan jelentkező megrendelő vállalta magára.

Novemberben lesz

Az alkotó a közelmúltban fontos bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán: már egészen biztos, hogy a Pedersoli család is ellátogat az avatóünnepségre.
– Mindenképpen szerettem volna, hogy ők is itt legyenek. Végre sikerült velük egyeztetni – nyilatkozta az alkotó a tervezési szakaszban.
Az avatóünnepséget november 11-én 15 órakor tartják a Corvin sétányon. A helyszín pedig tökéletes, hiszen mondhatnánk, csak egy karnyújtásra van Pestszentlőrinctől is: az Üllői út másik végén...