Köszöntötték az Imréket

Írta:  P.A. 2017.11.05.

A Pestszentimrén élő Imréket köszöntötte fel az önkormányzat november 3-án a Pestszentimrei Közösségi Házban.

A Pestszentimrén élő Imréket köszöntötte fel az önkormányzat november 3-án a Pestszentimrei Közösségi Házban. Amint azt Lévai István Zoltán alpolgármester pohárköszöntőjében elmondta, a névnapi fogadás 15 éves múltra tekint vissza.
- Szép hagyomány ez a kis ünnepség, amit 2002-ben tartottak meg először, és azóta minden évben, a mindenkori önkormányzat alkalmat kerít arra, hogy egy kis fogadással, ünnepi műsorral és ajándékkal kedveskedjen a kerületrész Imréinek – fogalmazott az alpolgármester, aki hagyományosan egyenként koccintott minden jelenlévővel, köztük a legifjabb, alig másfél éves Szabó Imivel is, aki szüleivel a közelmúltban költözött Pestszentimrére.

VAA 0453 copy


- Bízom abban, hogy sokáig fennmarad ez a hagyomány és minden évben össze tudunk jönni, hogy megünnepeljük Pestszentimrét és az Imréket. Ezúton is ara bíztatom a leendő ifjú szülőket, hogy bátran adják ezt a szép nevet gyermekeiknek – tette hozzá Lévai István Zoltán.

VAA 0440 copy


Bíztatok mindenkit arra, hogy gyermekének az Imre nevet válassza, és ezzel ez a szép hagyomány is fennmaradhasson sokáig.
A vendégeket Ódor Katalin, a közösségi ház igazgatója is üdvözölte, az ünnepi műsorban pedig Kodály Zoltán Háry János című daljátékának ismerős dallamai csendültek fel. Az ajándékozást követően jókedvű, kötetlen beszélgetéssel folytatódott a névnapozás.

VAA 0441 copy