Szüreti mulatságok rajzokon

Írta:  G.A. 2017.11.14.

A Kapocs Utcai Általános Iskola alsó tagozatos tanulóinak alkotásaiból összeállított Szüreti mulatságok című kiállításnak adott otthont a Városháza Galéria november elején.

A kiállítás idején színes, vidám „tapétát” kapott a polgármesteri hivatal előtere. A gyerekek nagy fantáziájáról árulkodó, száznál is több alkotás a szüret minden munkafolyamata és szereplője előtt tisztelgett.

VAA 0670 copy


– Tanítók, tanárok és szülők óvó tekintete mellett készültek a rajzok és a szüreti dekorációba bújtatott tárgyak – mondta a megnyitón Váradiné Szép Emese, az iskola igazgatója. – Több száz alkotásból kellett a szaktanárok segítségével kiválasztani a kiállítás anyagát. Szívem szerint minden alkotásnak itt lenne a helye, ám nem lehetett a padlástérig kiállítani. Érdemes tudni, hogy a tárlatot megelőző hetet a kis művészeink a szüretelést kísérő hangulat, a munkafolyamatok tanulmányozásával töltötték.

VAA 0698 copy


Beszédét követően a 3.a osztály tanulói dallal, tánccal, mondókákkal bélelt „becsalogató” műsort adtak. Ritkán látható, szemnek tetsző népviseletben profi előadással lepték meg az elsősorban gyerekekből, szülőkből, nagyszülőkből és pedagógusokból álló közönséget.

VAA 0720 copy