Megújult mosdó a Csemete óvodában

Írta:  P.A. 2017.11.22.

Modern formatervezés és kellemes zöld színárnyalatok jellemzik a több mint 150 gyermeket ellátó Csemete óvodában felújított, és november 15-én átadott vizesblokkot.

 

Az újjávarázsolt helység 50 óvodás kényelmét szolgálja. Németh Jenőné intézményvezető elmondta, hogy a felújítás során mind a színek, mind pedig a beépített szaniterek és a burkolat az óvoda dolgozóinak elképzelése szerint lett kiválasztva. A fiúknak piszoár is fel lett szerelve, a kis wc-k pedig megfelelően szeparáltak, lehetővé téve a mosdó koedukált használatát.

VAA 2870 copy


- Szabadkezet kaptunk az önkormányzattól, így a saját igényeink és ízlésünk szerint alakíthattuk ki ezt a fürdőszobát. Jólesett, hogy megvalósíthattuk az ötleteinket. Óvodánk folyamatosan fejlődik, az év elején például megtörtént a melegvíz-ellátás teljes korszerűsítése – mondta el Németh Jenőné. – Nagyon örültünk az ovifoci-pályának is, így a tornatermünk mellett a szabad téren is ki tudjuk elégíteni a gyerekek mozgásigényét.
Galgóczy Zoltán alpolgármester az átadás alkalmából elmondta, hogy az elmúlt években a Csemete óvodával együtt a XVIII. kerület számos óvodája sokat fejlődött.
- Folyamatosak a fejlesztések, mindig van új és újabb feladat. Idén szeretnénk még egy tornaszobát átadni a Mocorgó óvodában, jövőre pedig a pestszentlőrinci Lurkó-liget óvoda újul meg. A 100 millió forintos kormányzati támogatás elnyerésében Kucsák László országgyűlési képviselő segített az önkormányzatnak. Összességében elmondható, hogy az óvodai fejlesztésekkel jó úton járunk, és az önkormányzattal együtt továbbra is azon leszek, hogy ez a trend folytatódjon.