Remekeltek a diákok

Írta:  F.E. 2017.11.27.

Ötfordulós gasztronómiai versenyt rendezett az Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány a kerületi diákhét keretében október 27-én a Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskolában.

A lelkes versenyzők hidegtál-, marcipánfigura-, édességkészítés, gyümölcs- és zöldségszobrászat, valamint saját kezűleg készített dekorációs elemek felhasználásával ünnepi asztal terítése kategóriában mérték össze az ügyességüket.
– A gyermekek nagyon kedvelik ezeket programokat, szívesen vesznek részt rajtuk, és minden alkalommal igen komolyan készülnek is – mondta Diráné Huszár Gertrúd, az Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának titkára, a rendezvény szervezője. – Természetesen ez nem a tanulmányi versenyek kategóriája, nem kell rá külön tanulni, lexikális tudással rendelkezni. Mégis kiemelkedő fontosságú, mert olyan ismereteket sajátíthatnak el a diákok, amelyeknek nagy hasznát veszik majd a hétköznapi életben, s a pályaorientáció szempontjából is nagy jelentőségű.

20171027 161336 átméretezve
A gasztronómiai versenyen 24, egyenként öt diákból álló csapat indult. A gyerekek nagyon ízletes, dekoratív édességeket készítettek, akár a felnőttek versenyén is megállták volna a helyüket.
– Kimagasló színvonalú volt a rendezvény – fogalmazott Kovácsné Vereb Katalin, az Ady iskola szaktanára. – Ha nem a saját szememmel látom, talán el sem hiszem, hogy ezeket a remek ételszobrokat, gyönyörű hidegtálakat, szépen megformázott marcipánfigurákat gyerekek készítették.

20171027 161656 átméretezve
– A gyermeki fantázia határa a csillagos ég – vette vissza a szót a titkár. – Így születhetett padlizsánból és karfiolból ülő kutyus, póréhagymából esküvői pár, uborkából kerítés, ananászból madárka, kelkáposztából, burgonyából táncoslány vagy marcipánból például kiscsibe, bárányka, cica, kutya. Az ünnepi asztalok szintén csodálatosan sikerültek.
Az Ady iskola diákja, Ladányi Korina lelkesen magyarázta:
– Ez volt életem legszuperebb versenye. Nagyon sokat készültem, és nagyon izgultam is. Mi voltunk a Sütik csapat, tortát, hidegtálat, marcipánfigurákat készítettünk, és halloweeni asztalt terítettünk. Izgatottan várom, hogy milyen eredményt értünk el. De egy biztos: nagyon jól éreztem magam.
A verseny eredménye a bp18.hu honlapon olvasható.

20171027 161807 átméretezve