Megújult pihenőpark a Halmi-erdőben

Írta:  P.A. 2017.11.27.

Számos új játék, focipálya, padok és asztalok, illetve kiépített bográcsozó hely várja a kirándulókat a Péterhalmi erdő Sas utcánál lévő felújított parkjában.

Számos új játék, focipálya, padok és asztalok, illetve kiépített bográcsozó hely várja a kirándulókat a Péterhalmi erdő Sas utcánál lévő felújított parkjában. Az önkormányzat 14 millió forintos támogatásával megújult pihenőhelyet hivatalosan november 22-én adták át a kirándulóknak.

halmi2


A Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei az erdő kitakarítása és a szemét elszállítása mellett felújították a sétányokat, tájékoztató táblákat is kihelyeztek, a Sas utcai játszótéren pedig nyolc új játék áll a gyerekek rendelkezésére. A felújítás során a felnőttekre is gondoltak, számukra fitnesz eszközök lettek felállítva.

halmi1


- Az elmúlt 3-4 évben jelentős fejlesztéseket hajtott végre az önkormányzat a XVIII. kerületi erdőkben. Elkészült a Tünde-park pihenő- és játszóhely, és megújult a Kapocs utcai kiserdő parkja is – mondta el az átadón Dömötör István alpolgármester, aki Kucsák László országgyűlési képviselővel egyetértésben úgy fogalmazott, hogy a fejlesztések létrejöttében nagy szerep van a XVIII. kerület és a Pilisi Parkerdő Zrt. közötti példaértékű együttműködésben.
Rittling István, a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészetének vezetője úgy fogalmazott, hogy igyekeznek kielégíteni az egészséges kikapcsolódásra vágyó lakosság igényeit.
- Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a főváros több mint 2700 hektáros erődterületéből közel 500 hektár található. Ez a terület nem csak oxigént termel, és jó levegőt biztosít a helyieknek, hanem kiszolgálja őket kirándulások, vagy az erdei sportolás alkalmával. A parkerdő kezelésében nagy segítséget nyújt az önkormányzat, felismerve, hogy az erdő fenntartása közös érdekünk.

halmi3