Focipálya avatással összekötött falunap Körösfőn

Írta:  Péntek László 2017.11.29.

Közösségi ünnep volt kalotaszegi testvérvárosunkban.

Gyönyörű , verőfényes reggelre ébredt az elmúlt szombaton Körösfő népe , melyet a falu apraja – nagyja már nagyon várt ,hiszen e napra szervezte meg a helyi Református Egyházközség , a Kós Károly iskola ,valamint az Önkormányzat az öt évente megrendezésre kerülő falunapot .

korosf1


Az ünnepség annak a focipályának az avatásával kezdődött ,melyet a 7-es számú kormányrendelet alapján a helyi önkormányzat , pályázati úton többmint nyolcszázezer lejt nyert a sportlétesítmény felépítésére . A kivitelezés még 2008 őszén megkezdődött . Hosszú és rögös út vezetett a befejezésig , de végre sikerült átadni egy korszerű, öltözővel , rejtett öntözőrendszerrel ellátott sportlétesítményt .
Bódis László polgármester köszöntőjében mindenkinek megköszönte a segítségét, akik hozzájárultak a sportpálya elkészítéséhez . A rendezvény díszvendége volt Vákár István a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, akinek Körösfő község nagyon sokat köszönhet az elmúlt évek során nyújtott támogatásért,es aki üdvözlő beszédében tetszését nyilvánította ,hogy amit a régi vezetés elkezdett azt a mostaniak sikeresen befejezték . Az ünnepségen részt vett és áldást kért a sportlétesítményre Vincze –Minya István a Kalotaszegi Református Egyházmegye esperese , valamint Károly Károly Körösfő református lelkipásztora .

korosf2


Az avatást követően barátságos focimeccsre került sor Körösfő és a községhez tartozó kétszáz lelkes Nyárszó csapatai között. Az eredmény : 3-1 Nyárszó csapata javára .
Az ünnepség délután ünnepi istentisztelettel folytatódott , igét hirdetett Károly Károly lelkipásztor , melyet az iskolás gyerekek ünnepi műsora követetett, majd koszorúzási ünnepségre került sor a templom előtti I-II világháborús emlékműnél .
Este hat órától ünnepi ,zenés –táncos műsorok követték egymást. Fellépett a bánffyhunyadi Sunac, a körösfői Ríszegvirág néptánccsoport, melyet olyan tehetséges ,helyi fiatal énekesek műsora követett mint Budai Evelin, Jeler Réka és Kovács Eszter.
A reggelig tartó YES bált egy nagysikerű Fantomasz koncert előzött meg melyet a testvértelepülésünk Budapest 18. kerületi önkormányzatnak , a Vasvári Pál Polgári Egyesület által a Bethlen Gábor Alapítványhoz benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetünk .
A rendezvényen részt vett Bauer Ferenc és a Tóth Kálmán Bp. 18. kerületi önkormányzatának képviselői által vezetett delegáció , akik egyben a kerületben bejegyzett Vasvári Pál Polgári Egyesület társelnökei is .