Vörösmarty-szavalóverseny

Írta:  G.A. 2017.11.30.

A rekordok könyvébe illő formában, minőségben és mennyiségben uralták a versek a Kondor Béla Közösségi Ház termeit november 28-án.

A rekordok könyvébe illő formában, minőségben és mennyiségben uralták a versek a Kondor Béla Közösségi Ház termeit november 28-án. Harminckettedik alkalommal rendezték meg a Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium szavalóversenyét.

szav1

Már a regisztráció folyamán látni lehetett, hogy lesznek olyan versenyzők és vendégek, akiknek csupán állóhely jut a színházteremben. Így is lett.
Vörösmarty Mihály A merengőhöz című verséből idézve kezdte a köszöntőjét Galgóczy Zoltán alpolgármester, aki megköszönte a szervezésben, felkészítésben részt vevők munkáját, majd nyugodt, higgadt versenyzést kívánt a versenyzőknek. Ezt követően Pásztor Józsefné intézményvezető megnyitotta a hagyományos szavalóversenyt.

szav2


A bejáratott formán nem változtatva, korosztályokra felosztva öt különböző terem adott otthont a versmondóknak. A színházterem a legnagyobb létszámú csoportnak, az 1–2. osztályos tanulóknak jutott. A további korcsoportok, azaz a 3–4., 5–6., 7–8. osztályosok, illetve a gimnazisták beérték a kisebb termek pódiumával. 
Lábujjhegyen lépkedve kukkantottunk be a verselés pagodáiba, ahol a szavalók lelkes előadásával és a zsűritagok koncentrált figyelmével szembesültünk.
A hetedik-nyolcadikos korcsoport zsűritagjai között ismerős arcokra leltünk Bregyán Péter Jászai Mari-díjas színművész és Sasvári Sándor Jászai Mari- és EMeRTon-díjas színművész-énekes személyében.
A zsűrizési feladatokból magyartanárok – Berta Bea, Bak Mónika, Liptainé Natkai Krisztina, Boros Erika –, valamint más előadó- és színművészek – Ábrahám Erika, Böröndi Bence, P. Pető András és Császár Bíró Lilla, a közösségi ház igazgatója – is kivették a részüket. Ott volt a zsűriben Berecz Mária, a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola megbízott vezetője, Patakfalvi Attiláné kerületi tehetséggondozási szakértő, Kiss László, a Versmondó című folyóirat főszerkesztője, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, valamint Kaposiné Steurer Emese és Balogh Elekné tanítónő is.
A versenyt követően uzsonna és pihenés várta a résztvevőket, hogy rákészüljenek az izgalommentesnek nem mondható eredményhirdetésre.

szav3