„Az életben is álljátok meg a helyeteket”

Írta:  Temesi László 2017.12.03.

A Sportkastélyban tartották szalagavatójukat a Karinthy gimnázium végzősei.

Végzős diákok szalagavatóját tartotta meg a Karinthy Frigyes Gimnázium november 24-én a Sportkastélyban, amely megtelt az érettségire készülőkön kívül szülőkkel, rokonokkal, barátokkal. Több mint ezren voltak tanúi e jeles eseménynek.

karinthy1


Öt osztály csaknem másfél száz tanulója vonult be ünnepélyesen a sportintézmény küzdőterére, ahol egymás mellé álltak az osztályok. A végzősök láthatóan meg voltak hatódva azon, hogy hamarosan itt a végső búcsú ideje szeretett iskolájuktól. Még alig fél év és mehetnek ki a nagybetűs életbe… Ezt érezhette át a gimnázium igazgatója, Hutai László is, aki szép beszéddel köszöntötte a négy, illetve öt éve idejáró diákjait:
-Ahogy telnek az évek, egyre több diákgeneráció lép ki végzősként a kapun, és kezdi meg felnőtt életét – mondta. - Mi, tanárok, minden évben szembesülünk azzal, hogy elveszítünk valamit, ami nagyon értékes számunkra. Ehhez nem lehet hozzászokni. Felcseperedett a szárnyaink alatt egy újabb szívünknek kedves gyereksereg, akik a szemünk láttára felnőtté válnak, és elhagynak bennünket. Kívánom, hogy az életben is álljátok meg a helyeteket. 

karinthy2

Ezután a diákok nevében is elhangzott az egyik végzőstől, büszke arra, hogy a Karinthyba járhatott, járhattak, majd megköszönte tanárainak az életre szóló törődést. Ezt követően a sorban álló tanulók ruháira osztályfőnökeik kitűzték a szalagot, amelyet az érettségéig büszkén viselhetnek. A diákok körében az a babona járja, hogy aki elveszti, annak a vártnál rosszabbul sikerül az érettségije… Mielőtt elkezdődött a műsor -, a hagyományosan a harmadévesek által előadott Palotás, a végzősök osztálytáncai és a műsort lezáró keringő, majd a közös tánc rokonokkal, barátokkal -, Hutai László emléklapokat, ajándékokat adott át az éppen jubiláló tanároknak. Négy, tavaly érettségizett diáklány pedig Karinthy-bronzemlékérmet kapott annak elismeréseként, hogy gimnáziumi éveik alatt jeles osztályzatnál gyengébb érdemjegy nem került a bizonyítványukba.