Felújított kórtermek a Dél-pesti Kórházban

Írta:  P.A. 2017.12.08.

Két kórtermet újított fel az urológiai osztályon a pestszentlőrinc-pestszentimrei önkormányzat támogatásával a dél-pesti Jahn Ferenc Kórház.

A négy, illetve ötágyas szobákban légkondicionáló berendezés és televíziókészülék teszi könnyebbé a betegek számára az ott tartózkodást. A műszakilag és esztétikailag is felújított kórtermek egyikében akadálymentes fürdőszoba épült.

uro1

A december 5-i hivatalos átadáson dr. Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója példaértékűnek nevezte az egészségügyi intézmény és a XVIII. kerületi önkormányzat együttműködését.
- Számtalan támogatást kapunk évről-évre a XVIII. kerülettől. Idén januárban például közel 50 millió forintos támogatásból egy új endoszkópos ultrahangkészüléket vásárolhattunk,. Az eszközfejlesztéseken túl rendszeresen kapunk támogatást a kollégáink Semmelweis-napi és karácsonyi jutalmazásához is. Az urológiai osztály kórtermeinek felújítása segíti a szakmai munka fejlődését is.

uro2


Ughy Attila polgármester, aki Dömötör István alpolgármesterrel együtt vett részt az átadáson elmondta, hogy az önkormányzat továbbra is erejéhez mérten segíteni fogja a dél-pesti kórház fejlesztését.
- Százezer állandó pestszentlőrinc-pestszentimrei polgár elsődleges célpontja ez a kórház, ha orvosi kezelésről van szó. Az urológiai osztályt pedig nem csak a közelség, hanem az itt zajló, és úgy gondolom, hogy a közép-európai régióban a legjobbak között lévő szakmai, gyógyító munka teszi alkalmassá a gyógyulásra. A már korábban elkészült és a most felújított kórtermek révén lassan elkészül az osztály teljes rekonstrukciója.

uro3