Adventi börze

Írta:  G.A. 2017.12.14.

Harmadik alkalommal adott helyet a Szenczi iskola kisgyerekek kézműves foglalkozásának és adventi börzének december 9-én.

A Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság és az imrei óvodák – Gyöngyszem, Zöld Liget, Vackor, Napsugár – közös szervezésében, az óvodapedagógusok hatékony közreműködésével karácsonyi ajándékokat, díszeket készíthettek a szülői kísérettel érkező kicsi és nagyobbacska gyerekek.

szeky1


A kézműves foglalkozáson túl a szenvedélyes felnőtt gyűjtők bemutathatták, kinek mi a hobbija, ki mit gyűjt, és mit készít. Sok egyéb mellett láthattunk gyöngy ékszereket, bogárhátú Volkswagen-modelleket, régi egyházi könyveket, képeslapokat és fényképeket.
Rövid köszöntőjét követően dr. Léderer Imre, a Széky Társaság intézőbizottságának tagja tájékoztatta a hasznos tudnivalókról és a déli műsorról a sűrű sorokban érkező vendégeket, majd átadta a mikrofont a polgármesternek.
– Immár hagyományosnak mondható a polgári közösségek adventi, karácsonyváró meghitt hangulata. Saját emlékeim jönnek felszínre – mondta Ughy Attila. – A hatvanas–hetvenes években Fenyőünnep néven vártuk Jézus születését, ugyanis csak szűk családi körben kérdezhettem azt a szüleimtől, hogy mikor jön hozzánk a Jézuska. Változtak az idők, örömmel látom az ajándékot készítő szorgos kezeket, és visszaigazolva látom, hogy lehet advent idején aktívan, alkotómunka közben is várakozni.

szeky2


A karácsonyi jókívánságait követően a kézműves alkotások felé fordult Ughy Attila, és egy kis kézműves máris az alkotásáról mesélt és mutatta neki.
Déltájban leálltak a dolgos kezek, és minden figyelem a színpadra koncentrálódott: a Bóbita Band műsora nagy sikert aratott. Sokan az előadást követően a gusztusosan elkészített hagymás, uborkás zsíros kenyereket vették célba, amelyekhez citromos tea is járt. Ám voltak olyanok is, akik folytatták a félbehagyott munkájukat, majd a végeredményt elégedett mosollyal nyugtázva indultak haza.

Hír naptár

« December 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Csatlakozz közösségünkhöz