Mikulásvonat pöfögött a Havannán

Írta:  Temesi László 2017.12.14.

A Kondor Béla Közösségi Ház mögötti területre pöfögött be december 6-án a Mikulásvonat.

Nemcsak kis csokifigurákat, virgácsokat adhatunk a gyermekeinknek Mikuláskor, de különféle rendezvények látogatásával is megajándékozhatjuk őket. Az egyik legnépszerűbb ilyen alkalom bizonyára idén is a Mikulásvonat volt a Havanna-lakótelep kis lakóinak. 

mik1


A Kondor Béla Közösségi Ház mögötti területre pöfögött be december 6-án a feldíszített mozdony két vagonnal, amelynek csodájára jártak a kicsik, akik alig várták, hogy felülhessenek rá. Sőt a szülők is, mert amúgy ők sem vonatozhatnak a lakótelepen…
Egyszerre ötven gyerek és felnőtt fért fel, és egy húszperces kört tehettek. Mielőtt felszálltak, mindenki kapott a közösségi ház munkatársaitól egy kis szaloncukrot, így még „édesebb” lehetett az útjuk a házak között. A különleges járművet mindenütt kedvesen fogadták a járókelők is, integetve a fent ülőknek. Az első úton részt vett Galgóczy Zoltán alpolgármester is egy kétéves forma rokongyerekkel. Amikor visszaérkeztek a Kondor mögé, leszállás közben csak annyit mondtak: nagy élmény volt.

mik2


Hasonlóan fogalmazott a többi felnőtt is, a csemetéikről nem is beszélve, akik szívesen mentek volna még egy kört, de annyian jelentkeztek a húszpercenként induló utakra, hogy örülhetett, aki felfért. A hideg idő ellenére sok volt az érdeklődő, és csaknem félezren vettek részt az élvezetes utazáson. Ráadásul az idén ingyenesen, mert úgy gondolta az önkormányzat és a főszervező Kondor Béla Közösségi Ház vezetősége, hogy most Mikulásvonatot hoz a Mikulás a kerületi gyerekeknek.

mik3