Bővítések három iskolában

Írta:  K.Gy. 2017.12.18.

A jövő évi költségvetésről döntött a képviselő-testület.

 

Elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat 2018-as költségvetését a december 14-i ülésén. Így a testület dönthetett a jövő évi támogatásokról, pályázati részvételekről és beruházásokról, amelyek közül kiemelkedik a Kucsák László lobbitevékenységének köszönhetően kormányzati finanszírozással megvalósuló tornaterem-fejlesztési program.

test3

A költségvetés jóváhagyása lehetővé tette, hogy a képviselők határozzanak arról, milyen sportrendezvényeket támogat az önkormányzat a 2018-as esztendőben. Az egészséges életmód, a sport kiemelten fontos a kerületben, az önkormányzat 2010 óta rengeteg figyelmet és pénzt fordít az infrastrukturális fejlesztésekre, a támogatásokra és a szervezésre egyaránt.

Jövőre is sok sport

A most elfogadott támogatási listán intézményi és tömegsportrendezvények is szerepelnek. A legkisebbek egészséges életmódjához azzal járul hozzá az önkormányzat, hogy támogatja az alsó tagozatosoknak szervezett Játsszunk együtt! és az óvodásoknak meghirdetett Mozgásvarázs eseményt. A listán ezek mellett többek között olyan rendezvények szerepelnek, mint a jövőre 13. alkalommal megszervezett Imre–Lőrinc-futóverseny, a bringás reggeli, a Havanna-kupa, a kerékpáros körtúra, a Tour de Bókay, a Sportízelítő és Kutyás Sportízelítő, a Malacvágta vagy a Lendületbe hozzuk!

Megújul a Béke téri rendelő

Februárban megkezdődik a Béke téri orvosi rendelő már igencsak esedékes felújítása, amely szeptemberig tart majd. A képviselő-testület elfogadta a szükséges beruházási összeget, amelyet az önkormányzat kizárólag saját forrásból kíván előteremteni. A felújítás átfogó: módosul a belső alaprajz, kicserélik a burkolatot, a nyílászárókat, az elektromos, a fűtési, valamint a víz- és csatornahálózatot, s új szanitereket, csaptelepeket és világítótesteket szerelnek fel.

test1


Kucsák László országgyűlési képviselő lobbitevékenységének köszönhetően nagyszabású tanterem-fejlesztés kezdődhet meg a kerületben, ami több iskolát is érint. Az iskolák ebben az évben már a Külső-pesti Tankerületi Központ vagyonkezelésébe tartoztak, ám a kormány által 2014-ben elindított Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program lehetőséget ad arra, hogy az egyes intézmények költségvetési forráshoz jussanak a fejlesztés érdekében. Ezért volt szükség Kucsák László eredményes munkájára. A forrás tehát rendelkezésre áll, a képviselő-testület pedig úgy döntött, hogy konzorciumi megállapodást köt a Nemzeti Sportközpontokkal, így végre lehetőség nyílik a Kastélydombi, a Brassó és a Gulner iskola bővítésére.

test3


Egy fontos pályázatról is határozott a testület: megszavazta az önrészt ahhoz, hogy részt vegyen az önkormányzat a Tér_Köz városrehabilitációs pályázaton, amelynek révén a Havanna-lakótelepen működő hetipiacot kívánják megújítani.

Táncosok támogatása

Egyedülálló kulturális tevékenységet végez a dél-pesti térségben a Tébláb Táncművészeti Alapítvány, amely az alapfokú művészeti iskola működtetése mellett fesztiválokat és más rendezvényeket szervez, illetve részt vesz ilyeneken, valamint hagyományőrző eseményeket hoz létre, és tánccsoportokat utaztat. Az önkormányzat hosszú ideje támogatja az alapítvány munkáját, s ezt az együttműködést újította meg a testület a december 14-i döntésével.