Új hajszárítók az uszodákban

Írta:  2014.01.30.
A kerületi uszodák vendégei megelégedéssel használják az év vége felé üzembe helyezett nagy teljesítményű gégecsöves hajszárítókat.
A kerületi uszodák vendégei megelégedéssel használják az év vége felé üzembe helyezett nagy teljesítményű gégecsöves hajszárítókat. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. összesen 10 modern, vandálbiztos, fémvázas hajszárítót szerelt fel a Vilmos Endre Sportcentrumban, a Park és a Kastélydombi uszodában.

– Az uszodák nagyságát figyelembe véve négy-négy készülék van a Vilmos Endre, illetve a Park uszodában, kettő pedig a Kastélydombiban – mondta Tóth László, a Városgazda Zrt. Intézményüzemeltetési Divíziójának vezetője. – A használatuk egyszerű, hasonlóképpen működnek, mint a kézszárító berendezések: egy gombnyomást követően fújják ki a meleg levegőt.
Mivel korábban egyik uszodában sem volt közösségi hajszárító, a vendégek, így az iskolai úszásoktatásban részt vevő gyerekek is, csak akkor tudtak hajat szárítani, ha otthonról magukkal vittek kézi hajszárítót.

– Bár mindenki használhatja ezeket a gépeket, leginkább az iskolás csoportoknak jelentenek nagy segítséget, mert a teljesítményüknek és a strapabírásuknak köszönhetően minden gyerek sorra kerülhet, így nem kell félni attól, hogy bármelyikük félig-meddig vizes fejjel megy ki télen vagy hűvösebb őszi időben az utcára – tette hozzá Tóth László.
A felszerelt készülékek a minőségüket – a fémváznak köszönhetően ellenállnak a rongálásnak –, az élettartamukat és teljesítményüket figyelembe véve nem számítanak drágának az egyenként 100 ezer forint körüli árukkal.
– Ha lehetőségünk lesz rá, a jövőben szeretnénk még többet beszerezni ezekből a hajszárítókból – mondta a vezető.