Sport és játék gyermekrajzokon

Írta:  P.A. 2018.01.12.

Közel kétszáz mű érkezett az önkormányzat harmadik alkalommal meghirdetett gyermekrajz pályázatára. 

Harmadik alkalommal rendezte meg a XVIII. kerületi önkormányzat a Gyermekszemmel című rajzpályázatot. Közel kétszáz rajz érkezett az általános iskolás tanulóktól, ezekből nyílt kiállítás január 9-én a Kondor Béla Közösségi Házban. A megnyitón jutalmazták a legjobb alkotásokat.

rajz1


A rajzverseny fővédnöke Kucsák László országgyűlési képviselő a zsűri által kiválasztott 12 rajzzal díszített 2018-as naptár előszavában, újévi köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a Sport és játék télen-nyáron Lőrincen és Imrén címet viselő rajzverseny során a gyerekek végigkalauzolják a szemlélődőt a XVIII. kerület helyszínein és az örömteli, játékos gyermekkor hétköznapjaiba engednek betekintést.

rajz2


A díjátadón Galgóczy Zoltán alpolgármester, a verseny védnöke elmondta, érdemes odafigyelni a gyerekek látásmódjára, arra, hogy miként látják ők a világot.
– A gyerekek meg tudnak ragadni olyan pillanatokat, amelyekre felnőttként mi már nem figyelünk oda, vagy számunkra már természetes. A fán csiripelő madár, a kéz a kézben sétáló szülők a parkban vagy egy edzés a fitneszteremben sokkal jobban megmozgatja a gyermeki fantáziát, mint azt gondolnánk. Jó érzés, hogy ilyen sok gyerek ragadott ecsetet, ceruzát és zsírkrétát, és arra buzdítok mindenkit, hogy idén is rajzoljon minél többet, mert a rajz fejleszti a kreativitást és a szépérzékünket.

rajz3


A zsűri 24 gyermeket díjazott, de valamennyi pályázó emléklapot kapott. Az első díjat Magyari Kinga (Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola) vehette át, a második helyezett Tóth Adél (Vörösmarty Mihály Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium), a harmadik pedig Bódi Kata Viola (Bókay Árpád Általános Iskola) munkája lett.
A rajzversenyre érkezett művekből készített kiállítást január 23-ig lehet megtekinteni a közösségi ház előcsarnokában.