Használd a fantáziád!

Írta:  K.Gy. 2018.01.16.

Arany János balladáinak különleges tolmácsolásával lép színpadra Pestszentlőrincen és Pestszentimrén is Lázár Csaba színész.

– A ma fiataljai vizualitásban élnek, és elfelejtik használni a fantáziájukat. Pedig van nekik! A felnőttek lusták, hogy megteremtsék a feltételeket ehhez – vallja Lázár Csaba, aki elhatározta: nem áll be a fiatalok helyett gondolkodó felnőttek közé, inkább arra sarkallja őket, hogy ne szégyelljék használni meglévő fantáziájukat.
Erre valók a versek, pontosabban Arany János balladái. A színész szerint a balladák elbeszélő költeményként remek lehetőséget adnak a mesélésre, ráadásul ezek a művek tele vannak élettapasztalattal, humorral, jó történetekkel. Az előadó több mint másfél évtizede járja az országot színes, sokrétű, mozgalmas műsorával, és ezen a télen kétszer is fellép vele a kerületben. A Jézusa kezében kész a kegyelem című előadást a lőrinciek január 29-én 14 órától a Rózsában láthatják, az imreiek pedig február 9-én 18 órától a PIK-ben. Az előadás a Vasvári Pál Polgári Egyesület szervezésében érkezik a kerületbe.

arany