Új helyen a Csibész

Írta:  2014.02.11.
Az eddiginél tágasabb, felújított épületbe költözött a Csibész Családvédelmi Központ Pestszentimrei Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálata.
A pestszentimrei intézmény az elmúlt 12 év alatt többször költözött, de február 6-án végre egy tágas, minden igényt kielégítő ingatlant vehetett birtokba, amelyet az önkormányzat nevében Csomó Tamás, a szociális ügyekért felelős alpolgármester adott át ünnepélyesen a Vezér utca 52. szám alatt.

Korábban csak Pestszentlőrincen, a Havanna-lakótelepen lehetett szociális szolgáltatásokat igénybe venni, ami gondot okozott az imreieknek, mert tömegközlekedéssel csak többszöri átszállással tudtak oda eljutni. Ezért az intézmény munkatársai elhatározták, hogy megoldást keresnek a problémára.
– A Táncsics Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójával 2002-ben kezdődtek egyeztetések egy új tagintézmény kialakításáról és elhelyezéséről – mondta Madarassy Judit, a Csibész Családvédelmi Központ vezetője. – Először egy használaton kívüli irodában kaptunk helyet, és három családgondozóval kezdtük meg a munkát. Később az albérlők átmeneti házának alagsorába kerültünk, majd két év múlva visszaköltöztünk az iskolába, egy felújított épületbe, amely azonban a használat során szűkösnek bizonyult. Ezzel a mostani költözéssel megoldódott a gondunk, mert egyrészt a Vezér utcában jobban megközelíthető az intézmény, másrészt az épület sokkal tágasabb, és itt van elég hely a családterápiás ülések, mediációs foglalkozások tartására, valamint a kertvárosi igényekhez igazodó szabadidős programok szervezésére is.

Csomó Tamás az ünnepélyes megnyitón szintén megemlítette a szolgálat többszöri költözését, amire most már „pontot lehet tenni”. Az épületet a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. újította fel. Az alpolgármester azt is elárulta, hogy az önkormányzat legközelebb a Lakatos-lakótelepen tevékenykedő Életfa Szociális Szolgálat épületét kívánja renoválni.