Saját művek a homlokzaton

Írta:  G.A. 2018.01.24.

Tehetséges rajzolók saját műveiket is felfedezhették a városháza falán bemutatott fényvetítésen.

 

A városháza Üllői útra néző negyven négyzetméternyi falfelületére vetített a Tomory Lajos Múzeum január 18-19 és 22-én. Kerületünk történetéből, mindennapjaink sikereiből, kedvenc fotóinkból, ismert, a kerületért sokat tett személyekről, sportéletünkről és sok más, nekünk kedves eseményekből összeállított képsorok érlelődtek szabadtéri moziműsorrá.

VAA 1036 copy

Hatszor fordultak a képsorok 17.30-tól 21 óráig. Gyalogosok meg-megállva, autósok lassítva látható élvezettel követték a vetítést, ám a villamos utasai jártak a legjobban, ugyanis a megállóban mindig megállnak a villamosok. Ez a Baross utcai állomásnál sem volt másképp.
A homlokzaton jól megfértek egymás mellett az első világháború idejéről falra mentett pestszentlőrinci és soroksárpéteri (ma pestszentimrei) pillanatképek, rajzversenyek alkotásai és alkotói, a legszebbnek ítélt fotók sokasága, Szent László királyunk többféle ábrázolása, a megújult Kossuth tér és a ferihegyi repülőtér látványa.

VAA 1039 copy


– Nem ártana egy pohár forralt bor – köszöntött Heilauf Zsuzsanna, a Tomory Lajos Múzeum vezetője. – Egyszerűen nem vagyok képes hosszabb időre elhagyni a helyszínt, jó látni az érdeklődőket. Hihetetlen büszkeséggel fedezik fel a rajzversenyeken győztes tanulók a saját, falra varázsolt alkotásaikat, és gyűjtik be a pozitív kritikákat. Természetesen ez, a sokak örömére megrendezett fényvetítés nem jöhetett volna létre támogatók nélkül. Köszönettel tartozunk a Nemzeti Kulturális Alapnak, akik hittek a kezdeményezés sikerében, mint ahogy a XVIII. kerületi Önkormányzat, a Városgazda, a Pestszentimrei és a Kondor Béla Közösségi Ház is hozzájárult a fényvetítés rendezvény sikeres lebonyolításához.

NKA csak logo