A kultúra tálalva

Írta:  K.Gy. 2018.01.30.

Hajdanán azt tanították, hogy színházban enni-inni neveletlenség. Manapság szinte kötelező – legalábbis, ha gasztroszínházba látogat az ember.

Nem mindennapi élményben lesz része annak, aki március 10-én Kecskemétre tart a Vasvári Pál Polgári Egyesülettel. A kirándulni rendkívüli módon szerető csapat ugyanis borkóstolóval egybekötött színházi előadásra látogat el.
– Kecskeméti származású vagyok, és habár már nagyon hosszú ideje itt élek a kerületben, szeretettel gondolok a szülővárosomra, és másoknak is szívesen mutatom meg az értékeit – avatott be Tóth Kálmán önkormányzati képviselő, az egyesület társelnöke, a kirándulás szervezője. – Kecskemét egyik újabb nevezetessége a fiatal színészek által létrehozott Hírös Gasztroszínház, amelynek korábban láttam már egy előadását, és úgy gondoltam, ezt érdemes az egyesület tagjainak is megmutatni.
A Keserű aszú című előadás, amely közben a Koch Borház borait kóstolhatja meg a közönség, a párkapcsolat jelentőségét vizsgálja különböző élethelyzetekben.