Ültessünk együtt fát!

Írta:  Városkép 2018.02.23.

Márciusban ismét jótékonysági koncert!

 

Hatodik alkalommal ad jótékonysági koncertet a kerületben a Dohnányi Ernő Zeneiskola művésztanáraival és növendékeivel közreműködve Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője. Az immár hagyományosnak mondható karitatív est március 3-án 18 órakor veszi kezdetét a Rózsa Művelődési Házban.

9. A. jótékonysági VAA 3866 copy


Mint ahogy korábban, most is közismert és népszerű külföldi, illetve magyar zeneszámok csendülnek majd föl a színpadon. A bevételt ezúttal is egy nemes cél megvalósítására ajánlják föl a fellépők.
– Zenészbarátaimmal idén azt a célt tűztük ki, ami szerintünk kicsiknek és nagyoknak is egyaránt fontos itt, a XVIII. kerületben, vagyis hogy a természeti környezet, ami körbevesz bennünket, minél szebb, minél zöldebb legyen. Ennek érdekében nagyon klassz lenne, hogyha a koncert bevételéből meg tudnánk vásárolni és el tudnánk ültetni száz új facsemetét Pestszentlőrinc-Pestszentimrén – mondja Kucsák László, aki sok évvel ezelőtt ragadott először gitárt, s annak idején kedvtelésből kezdett el játszani a hangszeren. A képviselő reméli, hogy a művelődési ház mind a háromszáz széke foglalt lesz március 3-án este, vagyis az előző évekhez hasonlóan idén is sokan mennek el meghallgatni őket.
„Ott leszek! És viszem a családot is! Tavaly voltam először, fantasztikus hangulat volt!” – írja egy hölgy az országgyűlési képviselő Facebook-oldalán az eseményt népszerűsítő videóra reagálva. „Ha a megszokott színvonal marad, a 100 fa is hamarabb felnő majd, mert a zene szárnyakat ad!” – szól egy másik komment.

A jótékonysági koncert időpontja: március 3. szombat, 18 óra
Helyszín: Rózsa Művelődési Ház, 1181 Városház utca 1–3.
A belépőjegy ára: 2000 Ft (a jegyek elővételben és közvetlenül a koncert előtt is megvásárolhatók a helyszínen)

 


Utoljára tavaly februárban tartott hasonló rendezvényt a képviselő, akkor rekordbevétel született, csak a jegyek árából több mint 500 ezer forintot sikerült összegyűjteni. Az összeggel Kucsák László a kerületi egészségügyi szolgáltatót támogatta, a pénzből a gyermekek hallásvizsgálatához szükséges orvosi berendezéseket vásároltak.
2016-ban a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület, 2015-ben a Dohnányi Ernő Zeneiskola Alapítványa, 2014-ben a Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztálya, 2013-ban pedig a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Közoktatásért Közalapítvány részesült hasonló támogatásban. Tavaly novemberben Kucsák Lászlót és csapatát Óbudára is meghívták, az ott tartott koncert bevételét Menczer Erzsébet választókerületi elnök a Szent Margit Rendelőintézet javára ajánlotta fel, s a pénzből egy cisztoszkópot vásároltak.
Az országgyűlési képviselő az előző év decemberében jótékonysági adománygyűjtést is szervezett, az ajándékokkal a kerületi gyermek- és lakásotthonok fiataljait lepték meg karácsonykor.