Mindenkit vár az Agapé Gyülekezet

Írta:  Róth Ferenc 2018.02.27.

Istentiszteletek, családi nap, közösségi programok.

A Kondor Béla sétányon működő Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet elégedetten tekinthet vissza az elmúlt évre, s bizakodó lehet az ideivel kapcsolatban.

VAA 5038 copy


– Tavaly két alkalommal rendeztük meg a sok látogatót vonzó Kiskondér főzőfesztivált és családi napot. A versenyre nevező csapatok szakmai zsűri előtt mérték össze a főzőtudományukat. Amíg a bográcsokban rotyogott az étel, a színpadon zene szólt, a gyermekek pedig a sétányon található közösségi parkban játszhattak – mondta Paul Henderson, a gyülekezet lelkésze. – A nyár végén újra megrendeztük az egyhetes Segít-hetünk? tábort is. Gyülekezetünk önkéntesei, fiatalok és felnőttek második alkalommal ajánlották fel a szabad idejüket, a szeretetüket a Havanna-lakótelepen élő rászorulóknak. Segítettünk nagytakarításban, lakásfestésben, javításokban és más munkák elvégzésében is.
Vasárnaponként 9.30-kor istentiszteleten találkoznak a gyülekezet tagjai. Az Istent dicsőítő imák, valamint a személyes életben átélt és másokat erősítő bizonyságtételek erősítik a hitüket. Az igehirdetések alatt a 14 év alatti gyermekek hittanfoglalkozáson vesznek részt. A fiatalokkal való kiemelt törődés egyébként is jellemző a gyülekezetre. Amint azt a lelkésztől megtudtuk, a 20 és 35 év közöttiek száma egyre nő, miközben nem csökken az idősebb korosztályba tartozó úgynevezett örökifjak száma sem.

Segít a technika is


Az Agapé Gyülekezet eseményeiről további információk az agapenet.hu/pestszentlorinc honlapon és a facebook.com/agapegyulekezet címen találhatók. Az istentiszteletek videói, illetve vasárnaponként az élő közvetítés a youtube.com/pestszentlorinciagapegyulekezet címen érhetők el.

 


– Ami az idei programokat illeti, május 12-én újra megrendezzük a főzőfesztivált, immár nyolcadik alkalommal, amelyre természetesen minden érdeklődőt nagy szeretettel hívunk. Emellett nyitott ajtókkal és szívvel fogadunk minden fiatalt és „örökifjút” is a találkozóinkon, akárcsak a vasárnapi istentiszteleteinken a Kondor Béla sétányon lévő gyülekezeti házunkban. Fontos kiemelni, hogy a célunk nemcsak a gyülekezet tagjainak a szolgálata, hanem a környezetünkben élő különféle generációk tagjait is szeretnénk elérni Isten örömhírével és azzal, hogy részt vesznek az eseményeinken – mondta befejezésül az amerikai származású Paul Henderson lelkész.

VAA 3962 copy