Iskolaigazgató és orvos a kerület díszpolgára

Írta:  2014.03.17.
Járainé dr. Bődi Györgyi, a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola igazgatója és Simon Lászlóné dr. Juhos Adrienne gyermekorvos vehette át március 15-én a Pestszentlőrinc-Pestszentimre díszpolgára címet.
Járainé dr. Bődi Györgyi (képünkön), a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola igazgatója és Simon Lászlóné dr. Juhos Adrienne gyermekorvos vehette át március 15-én a Pestszentlőrinc-Pestszentimre díszpolgára címet. A kitüntetéssel a kerület vezetősége életpályájuk kiemelkedő teljesítményét, megbecsülés övezte, maradandó értékű tevékenységüket ismerte el.

A díszpolgári címeket és a kerületi közösségért végzett munkáért járó további elismeréseket Ughy Attila polgármester és Kucsák László országgyűlési képviselő, alpolgármester adta át március 14-én a Lőrinci Sportcsarnokban rendezett gála keretében.

Küzdelem másokért

Köszöntőjében Ughy Attila úgy fogalmazott, hogy a nemzeti ünneppel egybeeső díjátadón a díjazott és az elismerést átadó egyaránt büszke lehet.

Az összes kitüntetettet bemutató cikkünket itt olvashatja el.

– Nemzeti ünnepünk arról szól, hogy ennek a sokat nyomorgatott nemzetnek számtalan fia és leánya előbb küzdött másokért, mint önmagáért, előbb szolgálta a közösséget, mint önmagát. Ez az önzetlen szolgálat az, amiért együtt ünnepeljük a márciusi ifjakat és önöket.

Tudás és önzetlenség

A polgármester kiemelte, hogy a közösség szolgálata egyet jelent saját érdekeink háttérbe szorításával. A díjazottak saját szakterületükön tudásuk legjavát adták, önzetlenségből és kitartásból jelesre vizsgáztak.
– A kerület krónikáját önök írják. A történelmet mindig azok írják, akik valamit jobban tudnak másoknál, és kitapossák az utat azok előtt, akik hisznek és bíznak a tudás és a segítőkészség erejében.
Idén 22 elismerést adott át az önkormányzat. A díszpolgári címen kívül Pro Urbe-díjat, „Pestszentlőrinc-Pestszentimre kerületért” díjat, Művelődésért díjat, Sportérdemérmet, Kerületünk fiatal tehetsége elismerést, „Gondoskodás az emberért” díjat, illetve „Mi szívügyünk” elismerő oklevelet vehettek át a díjazottak.
A Kerületünk fiatal tehetsége elismerést Kiss András előadóművész kapta, aki a Nyomorultak című musicalből Marius dalával a gála műsorában is szerepelt.