Micsoda szamárságok!

Írta:  K.Gy. 2018.03.21.

Húsvét után, még a választások előtt tartja meg áprilisi tréfának szánt szokásos kiállítását az 5KOR Képzőművész Csoport.

 Húsvét után, még a választások előtt tartja meg áprilisi tréfának szánt szokásos kiállítását az 5KOR Képzőművész Csoport: április 3-án várják az érdeklődőket a Szamárságok című kiállítás megnyitójára.

VSZ 0245 copy

A jókedv, az irónia határozza meg azt a kezdeményezést, amelyet 2010 tavaszán a kerületi illetőségű képzőművészeket tömörítő 5KOR csoport indított el: április 1-jére időzítették akkor még egynapos kiállításukat, amelynek azóta is az a lényege, hogy minden meghívott alkotó az adott évben megadott cím jegyében készít műveket. Az ötlet sikeresnek bizonyult. A népszerű kiállításnak kezdettől a Kondor Béla Közösségi Ház ad helyet, de már nem csak egy napon át. A sorozat címe, a Szamárfül minden alkalommal kiegészül egy-egy alcímmel, idén egyszerűen ezzel: Szamárságok.
– Minden alkotó mindig rendkívül komolyan veszi az eseményt – mondja Árvay Zolta, aki Huller Ágostonnal közösen kezdettől a kiállítások főszervezője, rendezője. – A művek mindig kifejezetten az alkalomra készülnek, és mindig azzal a szándékkal, hogy többek legyenek egyszerű karikatúránál. Talán ezért is jönnek mindig olyan örömmel a művészek.
Idén április 3-tól több mint harminc alkotó állít majd ki a Kondorban.