Találkozó négy év után

Írta:  K.Gy. 2018.03.21.

Demjén Ferenc április 6-án újra koncertet ad a Sportkastélyban.

Négy év után lép újra a Pestszentimrei Sportkastély színpadára Demjén Ferenc. A Kossuth-díjas dalszerző-előadó szívesen tér vissza ide, hiszen ez az egyik olyan koncertpódium, ahol fizikailag is közel kerülhet a közönségéhez. Sok nagy sláger csendül majd fel az április 6-i koncerten.

VAA 8238 copy copy

Ha van művész, akire nyugodtan mondhatjuk, hogy kortalan, az Demjén Ferenc. Nemcsak azért, mert ma ugyanolyan energiával és hitelességgel adja elő a dalait, mint a pályája kezdetén, a hatvanas években a Liversingben vagy Radics Béla zenekaraiban, hanem azért is, mert a művein sem fogott a kor: a Szabadság vándorai éppen olyan kedvelt és hiteles ma is, mint a Bergendy-korszakban született Sajtból van a hold. Így hát nem is csoda, ha a Demjén-koncerteket különböző korosztályok képviselői látogatják ugyanolyan lelkesedéssel.

A Hang

A siker titka abban áll, hogy a jól eltalált melódiákat és az ezekhez készült költői igényű, szellemes szövegeket egy különleges, félreismerhetetlen énekhang szólaltatja meg, amely éppen olyan jól passzolt valaha a Bergendy jazzes világához, mint később a V’Moto Rock rockosabb hangzásához, illetve még később a szóló korszak populárisabb számaihoz. Ráadásul Rózsi töretlenül hisz az élő zene hitelességében, ezért mindig a zenekarával lép a közönség elé.

VAA 8269 copy


Számos nagy slágert adott a hazai és a kárpát-medencei közönségnek, amelyhez szeret minél közelebb kerülni. Erről így nyilatkozott a Városképnek 2014-ben, a Sportkastélyban adott koncert után:
− Nagyon szeretek ide jönni, mert egészen csodálatos a sportcsarnok atmoszférája, a közönség pedig együtt él a számaimmal. Legutóbb két éve volt itt koncertem, de a rendezőknek már jeleztem is, hogy szívesen jönnék minden évben, mert annyira jó itt a hangulat.
Végül is négy év elteltével találkozhat újra a Sportkastély közönsége a kedvencével.

Jó hely a Sportkastély

A menedzsment tájékoztatása szerint Demjén Ferenc szívesebben lép fel olyan helyeken, ahol a közönség áll, és nem választja el őket egymástól túl nagy tér. A Sportkastély ilyen, emellett egy modern, jól felszerelt csarnok. És természetesen az sem mellékes a fellépő számára, hogy a publikum mindig rendkívül lelkes itt. Ha tehát az előadó szívesen jön, félig már megalapozott az április 6-i koncert sikere.
Mint megtudtuk, a Demjén-koncertek műsorát egy évre előre megtervezik. A minden év decemberének végén az Arénában rendezett nagy show-n mutatják be az újdonságokat, ezekből alakulnak ki a következő év előadásai (ez minden esztendőben 40–50 fellépést jelent országosan, illetve Erdélyben és a Felvidéken). Aki tehát jegyet vált az eseményre, hallhat ismert, nagy slágereket, ugyanakkor biztos lehet abban, hogy találkozik valami újdonsággal, meglepetéssel is.
A négy évvel ezelőtti koncertről beszámoló cikkben megírtuk, hogy a rendszeres koncertlátogató rajongók megjegyezték: a Sportkastélyban tartott három buli közül az a legutóbbi volt a legjobb. Négy év várakozás után mi akadálya lehet annak, hogy a mostani koncert sikere túltegyen az előzőén?

VAA 8299 copy