Amíg utazunk, interaktív gyerekfoglalkozás

Írta:  T.L. 2018.03.21.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szívügyének tekinti a kortárs írók, költők bemutatását, ajánlását.

Legutóbb, az elmúlt hónapban, egy igazán vidám péntek délutáni foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, a PIK 1. emeletén található Pestszentimrei Könyvtárban. Gévai Csilla, két könyvsorozatát mutatta be lelkes kis közönségének, legközelebb vele, március 23-án, délután fél 6-kor találkozhatnak az érdeklődők.

pik1


Az Amíg utazunk című könyvsorozatának 1-3. része óvodásoknak szól, melyben Doma és Panni kalandjain keresztül mutatja be Budapest közlekedését és a Liszt Ferenc repülőteret. Az interaktív foglalkozáson minden alkalommal nagyon élvezik a gyerekek a különleges barangolást. Most én olvasok! sorozata pedig iskolásoknak szól, és célja az olvasás megszerettetése. Itt is találkozhatunk Domával és Pannival, de ezekben a részekben inkább olvasnak, nyaralnak és kirándulnak.

pik2


A március 23-i foglalkozás hasonló izgalmakat ígér, hiszen az írónő arra is kíváncsi például, hogy ki mivel érkezik a könyvtárba, kinek mi a kedvenc járműve, és hogyan kell azon utazni, majd érdekes részleteket olvas fel műveiből, de a gyerekek neveivel is „eljátszik”. Gévai Csilla minden gyerekkel kedvesen elbeszélget, majd dedikálja könyveit, sőt bele is rajzol. A programot az NKA támogatja.
-Szívügyemnek tekintem a kortárs szerzők bemutatását, ajánlását – mondta Fodor Beatrix könyvtárvezető -, mert látni a gyerekeken, de a szülők is mondják, hogy teljesen másképp fogadják azt a mesét, melynek az íróját megismerik, sőt más könyveikre is kíváncsiak lesznek. A könyvtárban hosszú időre hiánycikk lesz az a kötet, melynek a szerzője a vendégünk volt. Tavaly ellátogatott hozzánk: Varró Dániel, Vadadi Adrienn, Beck Andrea, Telegdi Ágnes és Lackfi János, reméljük idén is tovább bővül a névsor.