Negyven férőhelyes bölcsőde épül

Írta:  2014.03.24.
A tervek szerint szeptember közepén vehetik birokba a gyerekek az Iciri-Piciri Bölcsődét, amelynek alapkövét március 21-én tették le az Attila utcában.
A tervek szerint szeptember közepén vehetik birokba a gyerekek az Iciri-Piciri Bölcsődét, amelynek alapkövét március 21-én tették le az Attila utcában. Az új intézmény negyven apróságnak lesz a játszóhelye.

Erzsébet- és Bélatelepen eddig nem volt bölcsőde. A kerület ezen, jellemzően családi házas övezetében élőknek máshova kellett vinniük gyermekeiket. Az igény tehát megvolt a bölcsődére, amit az önkormányzat most sikeres uniós és állami pályázatok segítségével fel tud építeni.
A százezres lélekszámú XVIII. kerületben jelenleg 660 plusz húsz bölcsődei férőhely van, ehhez adódik hozzá az Iciri-Piciri leendő negyvenes létszáma.

- Örömteli, hogy ennyi új bölcsődei férőhely létesül. Ez egyaránt fontos az itt élő családoknak, gyerekeknek, de magának Erzsébet- és Bélatelepnek is, hiszen az átadáskor elmondhatjuk, hogy a településrészen a bölcsődétől, az iskolán át az egészségügyi szolgáltatásig minden az itt élők rendelkezésére áll – mondta az alapkőletételekor Kucsák László, országgyűlési képviselő, alpolgármester. – Nem mellékesen a munkahelyteremtés tekintetében is fontos lépésről van szó, mivel az új bölcsőde 14 és fél álláshelye mintegy 10 százalékos szakági munkahely növekedést jelent.
Az Attila utcai telken, a Kerekerdő Óvoda szomszédságában felépülő bölcsőde alapkövét Ughy Attila polgármester, Kucsák László, Lévai István Zoltán és Csomó Tamás alpolgármesterek, Dömötör István a kerületrész fideszes önkormányzati képviselője a tervezővel és a kivitelező cég képviselőjével közösen helyezték el.