Új buszok a kerület utcáin

Írta:  2014.03.28.
A jövőben a távolsági buszjáratok üzemeltetésében nagy tapasztalattal rendelkező Volánbusz szolgálja ki az elővárosi településeket

Több Pestszentlőrinc-Pestszentimrén is közlekedő buszjáratot érint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. és a Volánbusz Zrt. közötti megállapodás, amelynek értelmében a jövőben a távolsági buszjáratok üzemeltetésében nagy tapasztalattal rendelkező Volánbusz szolgálja ki az elővárosi településeket. Az új szolgáltató érkezésével új autóbuszok is megjelennek a kerület utcáin.
Összesen 135 modern autóbusz váltja ki az agglomerációban közlekedő, többségében elavult járműveket. A csuklós Rába-Volvo 7900A és a szóló MAN Lion’s City típusjelű buszok motorjának károsanyag-kibocsátása magas szinten megfelel az európai uniós normáknak.

Mindkét autóbusz alacsonypadlós és akadálymentes, azaz kihajtható rámpával vannak felszerelve, és rögzíteni lehet a kerekesszéket. A járművek a legmodernebb technikát képviselik, így európai színvonalú közlekedést képesek biztosítani. Jó hír az is, hogy az új autóbuszok április–májusi forgalomba állításával teljes üzemidőben alacsonypadlós járművek szállítják az utasokat.
A XVIII. kerületben az 55-ös, a 84E, a 89E, a 94E a 294E és a 994-es járatot érinti a szolgáltatóváltás.