Fejlesztés a Kandó téri iskolánál

Írta:  2014.04.08.
Az autók sebességének korlátozását, illetve a szabálytalan várakozást kívánja megoldani az önkormányzat különféle forgalomtechnikai eszközökkel a Kandó Téri Általános Iskolánál.
Az autók sebességének korlátozását, illetve a szabálytalan várakozást kívánja megoldani az önkormányzat különféle forgalomtechnikai eszközökkel a Kandó Téri Általános Iskolánál. Első lépésként a Halomi út – Gyergyó utca – Halomegyházi utca kereszteződésében az útburkolatból kiemelkedő fényvisszaverő prizmákat helyeztek el.

A forgalombiztonságot növelő további lehetőség a prizmák közötti gyalogos átkelőhely kiemelése, valamint forgalomlassító küszöbök és bukkanók építése. Az idei év első felében elvégzendő munkálatok során útburkolati jelek felfestését is tervezik a prizmák közti kiemelésekre.
– A megállás és a várakozás szabályozásának felülvizsgálata leginkább az óvodások, iskolások biztonsága miatt fontos. A gyerekeket reggel sok szülő hozza autóval, és tanítás végén is megnő a gépkocsiforgalom. A várakozó autók sokszor kaotikus állapotot teremtenek, aminek fő oka a kevés parkoló-, illetve várakozóhely. Ezért az iskola mellett további parkoló- és várakozóhelyek kialakításával, a megépítendő fizikai akadályokon pedig útburkolati jelek felfestésével szükséges szabályozni a megállást és a várakozást. A Budapesti Közlekedési Központ szakembereivel közösen tartott bejáráskor az is egyértelművé vált, hogy a forgalom szabályozását több ütemben lehet megoldani. Fontos megemlíteni, hogy az önkormányzat az új várakozóhelyek kialakításakor és az egyéb forgalomtechnikai megoldások alkalmazásakor figyelembe veszi az intézmények érdekeit – informálta lapunkat Dámsa József önkormányzati képviselő.