Mi lesz a sorsa az állomásnak?

Írta:  2014.04.08.
Pink János szemeretelepi lakos jelezte szerkesztőségünknek, hogy a Szemeretelep vasúti megállóhely épületét ismeretlen tettesek megbontották.
Pink János szemeretelepi lakos jelezte szerkesztőségünknek, hogy a Szemeretelep vasúti megállóhely épületét ismeretlen tettesek megbontották. Olvasónk az alábbi kérdéseket tette fel ezzel kapcsolatban: Mi lesz az állomásépület sorsa? Amennyiben lebontják, ez mikor történik meg?

A megállóhely mellett különálló házban található, lakatlan gondnoki lakást ugyancsak feltörték. A rongálások miatt egyrészt csúnya látvány fogadja a Gyömrői úton, a Ferihegyi gyorsforgalmi úton közlekedőket, köztük a repülőtérre tartó külföldieket, másrészt – és ez még nagyobb baj – az épület életveszélyessé vált.
Kőszegi János, a településrész önkormányzati képviselője megkeresésünkre elmondta, hogy 2013 decemberében a MÁV Zrt. szakemberei helyszíni szemlét tartottak, és ígéretet tettek arra, hogy tavasszal lebontják a megállóhely épületét.
– A MÁV nem gondos gazdaként járt el, mert hagyta, hogy szétlopják az épületet – mondta az önkormányzati képviselő. – A helyszíni szemle alkalmával felvetettem, hogy ha a gondnoki lakás épülete felújítható, akkor abból célszerű zárt kerékpártárolót létesíteni, amelynek fenntartását vállalná az önkormányzat.
Bojtor Tibor, a MÁV Zrt. Vagyonkezelési és Gazdálkodási Igazgatóságának
ingatlanüzemeltetési vezetője az alábbi tájékoztatást juttatta el szerkesztőségünkhöz: „A MÁV a vagyonkezelője az állomásépületnek és a mellette lévő gondnoki lakásnak. Az előbbi épületben, miután a bérlő visszaadta, jelentős rongálások és bontások történtek, emiatt az épület részlegesen életveszéses állapotba került. Az épület teljes elbontásának végrehajtásához szükséges a bontási költségek fedezete, amely a korábban elfogadottakra, programozottakra történt felhasználásokra tekintettel idén már nem áll a rendelkezésünkre. Ezért egyelőre csak a veszélyes szakasz elbontását, majd a fennmaradó részeken a nyílások befalazását tudtuk elvégezni, megakadályozva az illegálisan betelepülő és így veszélybe kerülő hajléktalanok, valamint az épületet tovább bontók bejutását. A befalazásig a területet elhatároltuk. A gondnoki lakás további hasznosítását illetően egyeztettünk az önkormányzat képviselőjével. A magunk részéről támogatjuk az elképzelt funkciókat önkormányzati üzemeltetés keretében.”