Borkóstolás a Gasztroszínházban

Írta:  T.L. 2018.04.26.

 

Igen aktív életet élnek a Vasvári Pál Polgári Egyesület tagjai, rendszeresen kirándulnak, utaznak, találkoznak, emlékeket ápolnak. Legutóbb Kecskemétre látogattak, városnézéssel egybekötött borkóstolóra.

Ezen a szombaton végre megmutatta a tavasz az igazi arcát, hétágra sütött a nap, simogató meleg kísérte a félszáz pestszentlőrinci és pestszentimrei „polgárt” a kényelmes útra. Bauer Ferenc, a Vasvári egyesület elnöke már a buszon mindent megtett azért, hogy összerázza a csapatot, bár amúgy is jól összeszokott társaságról volt szó. Anekdotázott, egyesületi programokat ismertetett – nemsokára a vajdasági magyarokat keresik fel –, s közben előkerült a házi pálinka és a frissen sütött pogácsa is, amelyekkel egymást kínálták.

CIMG2914


Hamar elrepült az idő Kecskemétig, ahol szakavatott idegenvezető mutatta be a belváros nevezetességeit a színháztól a városházáig, a Kodály Intézettől a Cifrapalotáig, ahol a „vasváriak” meglepetésére egy ismert kerületi művészbe, Árvay Zoltába botlottak, akinek kiállították egyik szobrát az éppen akkor nyílt tárlaton. Néhány perccel később újabb meglepetés várt rájuk a Civil Házban, ahol Ughy Attila polgármester a családjával üdvözölte az egyesület tagjait, majd közösen megnézték a Hírös Gasztroszínház előadását, miközben megkóstolhatták a Hajós–Bajai régió egyik leghíresebb borászatának borait a cserszegi fűszerestől a cabernet francig. Az ötféle Koch-bor mellé sajt, sonka és kolbász, valamint öt jelenet járt, többek között Szép Ernőtől és Füst Milántól. Ahogy testesedtek a borok, úgy testesedtek, lettek egyre keményebbek a jelenetek, amelyek a férfi-nő hullámoktól sem mentes kapcsolatát ábrázolták hol humorral, hol súlyos szavakkal fűszerezve… A Gasztroszínház lényege az, hogy dupla élményben részesüljenek a nézők – élvezzék a borok és a szavak ízét, zamatát.

– Nagyon jól éreztük magunkat a családdal ezen az esten a Gasztroszínházban, amely igazi csemege volt számunkra. S jó érzés volt Kecskeméten találkozni a kerület polgáraival, akiket egy ilyen színvonalas est még jobban összehoz – mondta Ughy Attila.

Hazafelé még vidámabban utazott a társaság, a nótázás sem maradt el.

P1130344